Сладките с рожков и бадеми са едни от най-любимите ми напоследък. Първо, че ме привлича цвета им – напомнят ми за шоколад, а после и комбинацията от ядки с рожков си е просто класика. Още по-прекрасни станаха сладките с рожков  заради кленовия сироп, който добавих в рецептата.

Макар много хора да смятат, че в в рецептите за сладки с рожков, самият рожков едва ли не играе ролята на какао, аз не съм на това мнение. Мои познати твърдят, че рожков и какао са взаимно заменяеми – мога да се съглася само, ако в рецептата за сладки се „гони“ цвят и до там. Ароматът на рожков е много различен, както можете да усетите, ако си изпечете тези сладки с рожков и бадем.

Ако продължавате да се чудите какво представлява рожков вижте статията ми Какво е рожков?

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Коледни медени сладки

Коледни сладки

 

Kartofi_na_furna_s_kafe_i_klenov_sirop

Картофи с кафе е една интересна и в същото време нетрадиционна комбинация. Кленовият сироп и кафето най-често се използват в рецептите за сладкиши, но тази рецепта за картофи на фурна доказва, че има и изключения. Силният аромат на кафето и сладкият вкус на кленовия сироп обгръщат иначе семплите на вкус картофи.

Още малко и на пазара излизат пресните картофи, които можете да използвате в тази рецепта с кафе. А ако сте истински експериментатори (и ако намерите на пазара), сложете сладки червени картофи. Така двата сладки вкуса (на картофите и кленовият сироп) ще подчертаят горчивия вкус на кафето.

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Трюфели с кафе

Червен боб с кафе и бърбън на фурна

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It