saint jacques

Мидите Сен Жак освен, че са особено атрактивни за поднасяне са и изключително богати на вкус. Можете да ги намерите (макар и да не се продават във всички рибни магазини) живи, с черупките, а можете и да си ги купите изчистени и замразени.

Макар черупката да е по-тежка от самата семка, аз предпочетох първия вариант, точно заради атрактивността на самата черупка.

как да купя криптовалута

jivi_midi_Sen_Jak

Като за първи кулинарен опит с миди Сен Жак реших само да ги задуша леко с чесън и подправки, с малко зехтин, за да мога да усетя вкуса им. Обещавам скоро да ги опитам в комбинация с други храни и да видя резултата.

Ето и моята рецепта за миди Сен Жак на тиган:

Pin It
yagodova_korona_s_izvara_i_shokolad

През летните месеци ягодите са най-вкусни, сочни, ароматни, макар вече целогодишно да можем да ги намерим. Аз открих сезона на ягодите тази година с една рецепта за крем супа от тиквички с ягоди и сега ще приготвя първият десерт за тази година с ароматния плод.

Сладкарите боготворят ягодите, не само заради богатия им вкус, но и заради естетическите им качества. Плодът предава завършек на десерта, прави го по-изкусителен и съблазнителен.

desert_yagodi

Идеята за аранжировката на десерта е от списание Меню.

Pin It