Сигурно се чудите откъде идва лимоновия аромат в тези сладки, при положение, че в рецептата няма лимонов сок. Тайната е в новите за българския пазар лимонови корички – Финес на Dr.Oetker (Доктор Йоткер). Божествени са! Просто съм влюбена в тях! Използвах ги наскоро и за приготвянето на козуначени кифлични. Ароматните лимонови корички можете да ги използвате за торти, дребни сладки, мъфини, козунаци, напитки…

Ароматът на лимон от лимоновите корички на Dr.Oetker, в комбинация с ваниления аромат от ванилената захар пак на Dr.Oetker си партнират отлично с маслото, орехите и бадемовото брашно в рецептата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Какаови сладки с орехи и сушени череши

Сладки с рожков и бадеми

Сладки с мюсли без печене

Pin It

Приготвянето на домашни бонбони е един от най-лесните начини да направите десерт за вашите любими хора или гости. Предимството на бонбоните е, че можете да ги приготвите предварително и при правилно съхранение да ги поднесете и да очаровате близките си.

В случая ви предлагам една рецепта за тройно кокосови бонбони, които на пръв поглед може да ви заприличат на кокосови трюфели (тип Рафаело), но всъщност не са… В състава на тази рецепта за кокосови бонбони използвам бял шоколад на Хармоника, кокосово масло, кокосови стърготини, кокосово брашно, бадеми, а за повече сладост добавям сироп от агавае. По ваша преценка, сиропът от агаве можете да го пропуснете, ако не искате бонбоните да станат прекалено сладки!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Домашни шоколадови бонбони с орехи

Коледни бонбони с бърбън

Трюфели с кафе

Pin It

Ягодите са благодатни да се комбинират с редица продукти – кокос, шоколад, банани, бял шоколад… Тъй като сега ягоди има навсякъде да се продават, предлагам да приготвим една бърза рецепта за десерт с ягоди. Основата ще бъде яйчен крем с кокосово брашно и кокосови стърготини.

Те ще дадат деликатен и изискан аромат на ягодовия ни десерт. Кокосовото брашно и стърготините можете да ги прибавите и в последния момент към крема, защото те могат да се ядат сурови и не е необходима дълга (даже никаква) термична обработка.

Вижте още десерти с ягоди:

Пана кота с ягоди и кисело мляко

Ягодова корона с извара и шоколад

Ягодово тирамису без кафе

Шоколадов сладкиш с ягоди (без брашно)

Pin It