shokoladovi_mafini_s_konfitjur_ot_kesteni

Най-трудната част при приготвянето на кестени лично за мен е разрязването на кората им. Виждала съм в Италия да продават пакет кестени, заедно с миниатюрен инструмент, с който да се сцепва кората. Ако не искате да си мъчите пръстите с разрязването на кората на кестените, а харесвате техния вкус, използвайте конфитюр от кестени. Продава се в повечето от големите супермаркети. Аз в тази рецепта използвах конфитюр от кестени с ванилия.

Конфитюрът от кестени става все по-популярен у нас. Изпозва се най-често за десерти, но може да сложите и по 1 с.л. при мариноване на различни меса. От тази рецепта с кестени и по-точно с конфитюр от кестени се получават 12 средно големи мъфина.

Pin It