Като във всяка една област, в кулинарната също има мода. Преди време в менюто на редица добри ресторанти присъстваше крем супа от тиква с кокосово мляко. Макар супата наистина да беше прията, тя изчезна от менютата като че ли… Сега обаче на няколко места засичам това предястие с тиквички и сьомга. Вкусовата комбинация на мен лично ми допада много, ще се радвам да споделите дали и на вас ви харесва!
Pin ItЧийзкейкът е един от най-популярните десерти, а щом е шоколадов е най-предпочитаният у нас. Има хиляди импровизации на тема рецепта за чийзкейк, но аз ще ви покажа една, която е изключително бърза за приготвяне – без печене. Класическият ганаш идва от Франция и традиционно се приготвя от течна сметана (оставя се да кипне) и към нея се прибавя натурален шоколад и малко ликьор за по-силен силен и богат аромат. В къщи млечният шоколад е на почит пред натуралния, за това ганаша го приготвям 50 на 50 – млечен шоколад и натурален шоколад.
Ако сте любител на шоколада вярвам, че тези постове ще ви допаднат:
Харесайте страницата ни във фесйбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItФарфалите, казват, че най-често се използват за салати. Вярно е – формата им е изключително атрактивна – с форма на пеперуда и опредлено красят добре всяка салата. Но аз вярвам, че могат да се използват и в основни ястия, както в този случай – фарфале с риба тон на фурна.
Следвайте практическите съвети за приготвяне на ястия с паста, за да получите по-добри резултати. Разгледайте и останалите предложения за рецепти с паста.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Пълнозърнести спагети с песто росо
Спагети карбонара – история и рецепта
Спагети с вурстчета в доматен сос
Pin ItПандишпановите блатове са си класика още от бабите ни и научите ли се веднъж да ги правите тортите и рулата ви винаги ще се получават безгрешно. Има само няколко дреболии, но изключително важни – една от тях е, че съдът, в който разбивате яйцата трябва да е абсолютно сух. Една капка вода и белтъците няма да се надигнат. Аз съм доволна как се получиха при моята бишкотена торта с пандишпанови блатове.
Другата изпитана рецепта си е с бишкоти – приготвя се бързо, няма начин и да искате да сбъркате. Ако решите да заложите на бишкотите – ето една рецепта за тирамису с бишкоти и ягоди.
Както някои от вас са забелязали аз съм любител на италианската кухня и в къщи вече се шегуват с мен когато говоря за това и се смеят, че всичко в кухнята идвало от ботуша. Разбира се, това не е така, но за бисквитите е вярно, че са италианско чудо 🙂 За английскоговорещите – ето един интересен пост за произхода на бишкотите.
Да се захващаме за работа сега, че печене на пандишпанови блатове ни чака!
Pin ItИдеята ми за този щрудел беше малко по-различна. Исках да го направя с варена шунка, но бях забравила да добавя шунката в списъка за пазаруване. Аз винаги пазарувам със списък с покупки, между другото. Поне когато излизам на кулинарен шопинг. Обувките, които съм си набелязала, никога не ги забравям да си ги купя 😀
Макар да бях много надъхана, за пръв път правех солен щрудел, настроението ми малко помръкна, когато осъзнах, че ще е постен, а знаех какво е отношението към безместните неща в къщи! Отворих хладилника и извиках на помощ всички сирена в него.
Добавих едно яйце и успях да залъжа несядащите на масата без месо у нас.