И преди съм приготвяла нахут – любимата ми рецепта е агнешко с нахут в тажин. Сполучлива се получи и яхнията с нахут, но предвид това, че вкъщи всички сме месолюбиви реших да приготвя пиле с нахут на фурна този път. За да си спестя време – използвах нахут от консерва, но разбира се вие можете да си приготвите пилето със сух нахут например. Разликата е, че предварително трябва да го сварите до готовност и след това спокойно можете да следвате рецептата по-долу…

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Пилешки бутчета в бекон

Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура

Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати

Настроението ми е пролетно, очаквам скоро Великден и съответно от фурната у нас се носи аромат на агнешко месце… След като тази седмица ви предложих да си сготвите агнешки котлети с цитруси и шпиковано агнешко с дъх на барбекю, сега идва ред и на още едни хапки – този път – агнешки хапки с кориандър и къри дип. Ароматът им в съчетание със сосчето ми напомня за Индия и за нашето пътуване с Деан до там преди година и половина…

Идеята за дипа и по-точно за начина на приготвянето му (с пасиран суров лук, който се запържва в масло ги) е заимствана от една рецепта, която ми показаха по време на кулинарния курс, на който бях в Делхи.

Всяко къри е различно и по тази причина, освен че слагам къри добавям и по малко от любимите ми подправки, за да засилят вкуса му с аромати, които най-много харесвам.

И така… да се захващаме за готвене, защото агнешките хапки са бо-же-стве-нииии!

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Агнешки тажин с нахут

Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

Агнешко роле със спанак и гъби

Агнешко с картофи

Агнешко с коприва, мляко и яйца

Kartofena_supa_s_bio_koze_sirene

Наскоро ви разказах за любовта ми към козето сирене. Вече го опитах в комбинация с царевица в рецептата за супа с царевица и се получи успешно съчетание. Тъй като сиренето и картофите са традиционно добри партньори реших да направя обикновена картофена супа и да обогатя вкуса й с козе сирене.

Ето какво се получи!

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
belen_bob_s_indiiski_podpravki

Беленият боб става по-популярен заради бързото си увиране. Отнема съвсем малко време да се свари – около 30 минути (все пак зависи от сорта, пробвайте когато варите). Целите зърна боб (с люспите) съдържат почти всички жизненоважни хранителни вещества. Когато се обели боба той губи част от тях. Вие сами си решете кой боб да използвате.

По отношение на подправките, аз използвах куркума, асефатида, гарам масала, пушен червен пипер, черен пипер, кориандър, къри, лук, щипка синапено семе, пресен магданоз. Богатият аромат на боба дойде точно от подправките. Комбинирайте ги смело и експериментирайте.

Pin It

„Дал тадка” е традиционна индийска рецепта. Обикновено се приготвя от жълта и червена леща в комбинация с букет от подправки. Рецептата я знам от мой приятел индиец от университета в Лийдс.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Кафява леща с наденица

Каша от френска леща с куркума и горчица на зърна

Кюфтета от червена леща с куркума

Леща с патладжан по сръбски

Pin It