Желираните бонбони с алюбими за малки и големи. Предлагаме ви една рецепта за желирани бонбони с кафе, която можете да приготвите в домашни условия без много усилия. Едно от условията за успешен резултат е да използвате качествено и ароматно кафе.

Можете са сложите сместа в обикновена форма от кутия бонбони, както и в купа. Опитахме и да сложим ядки – сурово кашу, бадем. Поръсихме ги с шоколад. Както и да приготвите желираните бонбони с кафе, все са прекрасни.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Домашни шоколадови бонбони с орехи

Коледни бонбони с бърбън

Тройно кокосови бонбони

Трюфели с кафе

yagodovo_shokoladov_sladkish_bez_brashno

Сладкиш без брашно! Звучи любопитно, нали? Странно, но факт!

Както вече ви казах вече открих сезона на сладкишите с ягоди и още миналата седмица приготвих малка торта с ягоди и бял шоколад. Ягоди с шоколад си е класика! Независимо дали шоколадът е бял, млечен или натурален. За още по-наситен аромат на ягоди, прибавих и малко ягодов ликьор в шоколадовия ганаш, който шприцовах върху сладкиша без брашно.

Продуктите за рецептата са за сладкиш, който се приготвя в малка тава с диаметър 18 см. Ако вие приготвяте тортата с ягоди в по-голяма тава, сложете двойно по-голямо количеството от продуктите.

Вижте също:

Американски сладкищ с малини

Следобеден сладкиш “Меланж” с физалис

Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
palnena_tikva_sas_susheni_plodove

Ето още едно от ястията за Коледа, които майка ми беше приготвила. Много вкусно и засищащо. За жалост ликьора не ни позволи да си хапнем пълнената тиква за Бъдни вечер, макар да беше готова.

Богатството на вкусове и аромати в пълнежа на тиквата е превъзходно – от една страна всички сушени плодове; ликьора, ванилията и разбира се една от най-коледните подправки – канелата.

Ето още рецепти с тиква:

Тиквеник

Крем супа от тиква

Печена тиква с мед и орехи

А виждали ли сте какви декорации могат да се правят от тиква

Ако ви допада блога, харесайте фен страницата ни – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It
cheesecake_s_shokoladov_ganash

Чийзкейкът е един от най-популярните десерти, а щом е шоколадов е най-предпочитаният у нас. Има хиляди импровизации на тема рецепта за чийзкейк, но аз ще ви покажа една, която е изключително бърза за приготвяне – без печене. Класическият ганаш идва от Франция и традиционно се приготвя от течна сметана (оставя се да кипне) и към нея се прибавя натурален шоколад и малко ликьор за по-силен силен и богат аромат. В къщи млечният шоколад е на почит пред натуралния, за това ганаша го приготвям 50 на 50 – млечен шоколад и натурален шоколад.

Ако сте любител на шоколада вярвам, че тези постове ще ви допаднат:

Любимият ми течен био шоколад

 Десерт с ягоди и шоколад

Шоколадови къпкейкове

Харесайте страницата ни във фесйбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It