Тази салата е особено подходяща за цялата година. Сьомга, салата айсберг, майонеза и горчица можем да намерим по всяко време през цялата година. Друг е въпросът как ще е качеството на айсберга.
Истината е, че от Деан научих, че айсбергът става по-вкусен, когато леко се намачка с ръце преди да се поднесе. Преди това аз никога не съм намачквала айсберга, защото визуално иначе ми допада повече. А и е една идея по-хрупкав. Така че стигнахме до компромис – леко да стискаме с ръце айсберга за салатата 🙂 Оставам на вас да изберете как да го приготвите.
По отношение на соса за салатата използвах майонеза без яйца, защото смятам, че ще е по-добре с оглед на това, че в салатата има риба. Може би сте чували, че има хора, които като хапват риба, не я комбинират с млечни продукти и яйца по различни причини. Аз лично харесвам риба, запечена със сметана, но това е въпрос на избор. Специално тази салата ми се струва, че става по-лека с тази майонеза.
Вижте още:
Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук
Киш със сьомга и рикота
Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене
Пилешко с картофи, гъби и майонеза на фурна
Pin It