Има ли смисъл да запичаме мидите във фурната? Този въпрос изскочи след като публикувах снимката от мидите от тази рецепта малко преди да ги „хвърля“ във фурната. Веднага един мой познат от социалната мрежа коментира под снимката и изрази учудването си защо ги слагам във фурната…

Реално предварително мидите бяха поврели под капак и на практика черупките се бяха отворили. Реших обаче да експериментирам, защото съм чела, че доста хора ги приготвят по този начин – на фурна. За пръв път използвах за готвене зехтин с лимон, който особено много предпочитам за пресните салати през лятото. Получи се много добре!

Аз лично не открих много голяма разлика дали накрая мидите ще се запекат във фурна за 8-10 минути ли не, при положение че брашното в соса преди това е било запечено на сух тиган. Така, че ако бялото вино вече е изстудено и не ви се чакат още 10 минути, за да се запекат мидите във фурната, просто неглижирахте последната част от рецептата 🙂 – т.е. не ги запичайте, а сервирайте направо – полети със соса и резенчета лимон.

Но тъй като името на рецептата е „миди на фурна с чеснов сос“, аз ще ви я опиша подробно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Миди яхния

Миди Сен Жак на тиган

Паста с морски дарове

Pin It
sarza_pileshki

В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те просто се изхвърлят и на никой не му минава през ум какви вкусотии могат да се приготвят от тях.

Изумена останах когато преди няколко години посетих Бразилия. Във всеки ресторант и заведение, което посетих се предлагаха пилешки сърчичца – най-често нанизани на шишче и запечени или просто „хвърлени“ на грила. Поднасят ги всяко набучено на клечка за зъби. Отгоре крилцата бяха посипани с пикантни подправки.

Жалко, че по него време нямах идеята да правя блог и снимките на храна бяха по-скоро по изключение, сега можех да ви ги покажа, но за това пък имам много снимки от Рио де Жанейро и сега ще ви споделя една, с пожелание поне веднъж да отидете до там.

Rio_de_Janeiro

Сега запретвам ръкави да ви покажа пилешки сърца по селски, а скоро и по Бразилски!

Pin It