За този десерт използвам био меласата на Rapunzel, която е остатъчен био продукт при производството на захар от захарно цвекло или захарна тръстика. Използвам меласа принципно за овкусяване и по-точно за подслаждане на редица сладкиши. Тя е супер полезна и в комбинация с орехите, чията и кивито, този десерт си е една истинска бомба от полезни вещества.

Основната съставка обаче тук е млечният десерт с ванилия на Хармоника. Всъщност можете да пробвате за тази рецепта и млечният десерт с бъз – също ще се получи добре вярвам.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Леден веган десерт със сини сливи

Летен десерт със смокини и шоколадов чипс

Pin It

Какво по-хубаво от това да посрещнем деня на влюбените Свети Валентин с вкусни домашни бонбони с шоколад и лешници. 🙂

За това ви предлагам една сравнително лесна за домашни бонбони с лешници, с която да зарадвате любимите у дома. Можете накрая да потопите бонбоните в разтопен шоколад и да ги оставите след това да стегне шоколада, а можете и да ги поднесете като трюфели – без шоколадовия кувертюр отгоре – както си прецените. За тази рецепта за бонбони използвах 1 блокче и половина шоколад, който разтопих на водна баня, 2 с.л. течен тъмен веган шоколад, мляко, масло, лешници…

Тази рецепта е вдъхновена от поредния курс на училище Меню, който посетих. Благодаря ти, Иве 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Кокосови трюфели (Домашни бонбони “Рафаело”)

Трюфели с кафе

Домашни шоколадови бонбони с орехи