Споделяла съм и преди какво удоволствие ми доставя пазаруването в магазин „Солунска риба“ в Белите Брези в София. Винаги, когато реша да приготвям рибна вечеря минавам от там.
Предложиха ми този път да опитам риба перка – не бях готвила до сега перка. Филето на рибата изглеждаше изключително прясно и свежо, приятно червено и вече знаех какво ще хапваме за вечеря 🙂

Макар да имате идея как да приготвите конкретната риба, добре е все пак да се консултирате с персонала на рибния магазин – те обикновено предлагат интересни идеи за рибни рецепти. Аз се колебаех как да приготвя рибата перка и жената зад щанда ми каза, че ако не искам да панирам рибата, много добре се получава риба перка на фурна. Единственото, което трябваше да направя е да добавя подправки и чаша бяло вино.
Ако се чудите какво бяло вино да използвате в рецептата, най-добрият вариант е да сложите от виното, с което бихте съчетали и консумирате рибата, която готвите. Аз в тази рибна рецепта използвах копър и черен пипер що се отнася до подправките, ако на вас те не са ви любими ето списък с подправки за риба, от които можете да си изберете.
Ето как се получи!
Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It