Начало »
prediastie_s_tikvichki_gabi_i_marokanski_kus_kus

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус кус

В Без месо, Есен, Предястия, Рецепти за пости На 14/10/2012 122 коментара

Напоследък приготвих няколко рецепти, които бяха без месо и други. Не, вегетарианец и още по-малко веган не съм станала, но то време-навреме разнообразявам менюто у дома. Всъщност разнообразието… Още »

Pin It
salata_s_patladjani

Салата с патладжан и овче сирене

В Без месо, Безмесни, Българска, Лято, Предястия, Салати На 31/08/2012 31 коментара

Идеята за тази салата ми дойде от ноеото меню на веригата заведения Mr. Pizza. Изглеждаше приятно на снимката, още по-добре беше, когато ни я донесоха на масата и… Още »

Pin It
midi_yahnia

Миди яхния

В Есен, Лято, Никулден, Рибни, Рибни На 24/08/2012 29 коментара

Миди яхния е една от рецептите, които приготвих специално за участието на блога мерудия.бг в кулинарната рубрика на вестник „Всичко за семейството“. Освен рецептата с миди, в броя… Още »

hlyab_s_brokoli

Хляб с броколи и сминдух

В Българска, Есен, Закуски, Зима, Хляб и тестени На 08/08/2012 4 коментара

Домашно приготвеният хляб придава една много задушевна и уютна атмосфера във всеки дом. Такава каквато нашите баби успешно са постигали, защо не опитате и вие? Не е толкова… Още »

Pin It
supa_sas_sirena_i_brokoli

Млечна супа с броколи и жълто полско сирене

В Без месо, Есен, Зеленчукови, Зима, Предястия, Супи На 16/05/2012 140 коментара

Ключовият момент при приготвянето на супата е само един и той всъщност е преди да я подготвите – а именно – да подберете хубави броколи. Те трябва да… Още »

Pin It
proletno_prediastie_s_kopriva_domati_pecheni_chushki_i_sinio_sirene

Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене

В Без месо, Българска, Италианска, Пролет На 01/05/2012 172 коментара

Все повече зеленина има по пазарите. Отдавна всъщност има коприва, но от гръцката, нашата излезе наскоро. От деца вярвам и на вас са казвали -„Яж коприва, много е… Още »

galet_sirena_patladjani

Галет със сирена, патладжан и сушени домати

В Без месо, Пролет, Френска На 12/04/2012 216 коментара

Галет е дума, която се използва най-често във френската кухня, описваща плоски, кръгли хлябове. Рецептите за сладък галет може да ви напомни за американските пайове. Ето една френска детска… Още »