Какво ще кажете за нещо пролетно и зелено в чиниите? Предлагам ви една рецепта за копривена супа – различното в случая е, че съм добавила малко марокански кус кус с цветя (има го в Биомаг, ако се чудите къде можете да го намерите) и вместо сметана или кисело мляко – оризов крем.

Най-сложното в тази рецепта за копривена супа с кус кус според мен е самото почистване на копривата. На някои им доставя удоволствие, но на мен толкова ми жули по ръцете, че си позволявам първо да попаря копривата и след това чак (отново с ръкавици) да нарежа копривата на много ситно.

И така! Хайде да се захващаме и да влизаме в кухнята! Време е за пролетна супа с коприва!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Копривена каша с горгонзола

Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене

Ако се чудите какво е оризов крем – веднага ще ви кажа. Оризовият крем много често се използва като заместител на сметаната и се предпочита от хора с непоносимост към лактоза и глутен. Оризовият крем е подходящ и за тези, които са на нискомаслена диета.

Оризовият крем има приятен, мек вкус и подходящо се съчетава с по-острия вкус на киселото мляко в тази рецепта. В тази рецепта съм съчетала 3 вида брашно – бяло, от спелта и пълнозърнесто.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg