Открих охладено патешко месо в София и съм много щастлива! Приготвяла съм и преди патешко месо, но в общия случай е било замразено, вносно; а сега има свежо, българско патешко месо. И така… реших да приготвя салата с патешко бонфиле и леща. Използвах френска леща, която има по-различен вкус както от традиционната наша българска леща, така и от червената.

Патешките бонфилета се приготвят лесно – можете да ги панирате, както аз направих или да ги приготвите например на тиган. Ето няколко идеи как се приготвя патешко бонфиле:

Патешки бонфилета с карамелизиран ананас

Патешко бонфиле на тиган

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

 

За тази рецепта за патешки бонфилета с карамелизиран ананас можете да използвате както консервиран ананас на шайби, така и пресен. Във втория случай ананасът трябва да се обели, да се нарежи на шайби и с помощта на малък ринг или на специален уред да се отстрани вътрешността, която е твърда и не се яде.

Патешкото бонфиле е нарязано на тънки жулиени, които само за няколко минути се приготвят след като ги сложите на ребрения тиган или на скарата. Не ги оставяйте дълго на огъня, за да не стане прекалено сухо месото.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

Вижте още:

Патешко бонфиле на тиган 

Патешко магре със сос от смокини

Патешки гърди с портокалов сос

Патешко с картофи

Pin It