Щом четете това, означава, че имате страст за готвене или поне търсите нещо интересно и вкусно за хапване. Има рецепти, които са по-сложни за изпълнение, отнемат повече време, необходими са повече техники и продукти и въпреки всичко резултатът не винаги е отличен. Много често мечтаното ястие не се получава от първия път и в допълнение на това като се обърнете на мивката виждате купища съдове – тенджери, загорели тави, тигани със сос и какво ли още не… Дори и ястието да не е перфектно обаче можете да го замаскирате с някой трик. Но едно е сигурно – не искате гостите ви и любимите хора, които сте поканили да виждат купчината мръсни съдове.

Сега Fairy Platinum ви позволява да пробвате колкото рецепти пожелаете, защото със своето 3X действие срещу упоритите мазнини: бързо измиване, дълготрайна пяна и накисващ ефект, измива всички мръсни съдове, които остават след кулинарното ви постижение!

Ще ви предложа и една рецепта на Иван Звездев, която оставя трудно почистващи се съдове, но резултатът от приготвеното ще очарова и най-претенциозното небце. Така че доверете се на Fairy Platinum и да запретваме ръкави!

Но първо няколко допълнителни съвета от Иван Звездев:

„Като професионален майстор-готвач често пъти ми се случва да оставям купчини с мръсни съдове в кухнята. Когато готвя не обичам да се ограничавам в продуктите, които използвам. Затова имам нужда от надежден помощник и добра техника при почистването на съдовете след готвене. Ето няколко практични идеи, които може да следвате в кухнята:

•             След като приключите с готвенето, накиснете съдовете с топла вода – така помагате на упоритите мазнини да се измият по-лесно

•             Добавете почистващ препарат Fairy и разтъркайте за повече пяна

•             Използвайте тел при наистина упоритите петна

Със своето бързо измиване, дълготрайна пяна и накисващ ефект, Fairy е най-добрият помощник в кухнята!“

 

Както може би ви е направило впечатление си падам основно по бързите рецепти и тази за лютите пилешки късчета с домати и лук е точно такава. Необходимо ви е единствено прясно пилешко месо (гърди), домати (може и да са от консерва), лук, лют червен пипер, черен пипер, сол, захар, зехтин и сме готови 🙂

Разбира се, ако искате повече свежест можете да добавите няколко стръка пресен магданоз нарязани на дребно или да добавите малко чесън например.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още бързи идеи с пилешко месо:

Бързо пилешко с кисело мляко и яйца

Панирани пилешки гърди с кашкавал

Паста с пилешко и сметана

Бърза рецепта за горещите летни дни и не само… Използвайте свежо пилешко месо (пилешки гърди), маслини каламата (или други, каквито обичате), както и пресни домати. Всички средиземноморски подправки са подходящи за рецептата за пилешко с маслини в доматен сос. Аз лично в пилешкото с маслини сложих риган, малко розмарин, дафинов лист, босилек, чесън.

Можете да използвате и микс от подправки със средиземноморско звучене. Тъй като маслините, които използват в рецептата бяха доста солени, сложих едва една щипка сол. Добре е е да опитате първо маслините и след това да прецените колко сол още носи пилешкото с маслини.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Телешки ребърца с маслини

Дип маслини със сирене

Панирани пилешки гърди с кашкавал

 

Pin It

Рецептата за супата с пиле, скариди и кокосово мляко е алтернативна и различна. Допускам, че традиционалистите няма да я харесат, но ако обичате да експериментирате – съветвам ви да опитате. Пилешкото месо е от пилешки гърди, които предварително сварявам и нарязвам на кубчета. Скаридите, които използвах бяха дребни, замразени коктейлни скариди. Ако имате по-едри, може да използвате тях като ги нарежете на парченца. И в двата случая трябва предварително да обелите и да почистите скаридите за супата.

Кокосово мляко вече лесно можете да намерите вече лесно – продава се в повечето големи хранителни вериги на стелажите с азиатски продукти.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Грузинска супа Харчо

Кашкавалена супа

Крем супа от авокадо с шампанско, сметана и копър

Тази рецепта за пилешко със зелен боб, топено сирене и сметана я приготвям най-често вечер, когато набързо трябва да приготвя нещо за хапване. Най-често вадя замразения зелен боб от хладилника и половин час по-късно е готово ястието с пилешко. Ако приготвим тази рецепта с пресен зелен боб, вкусът ще е значително по-различен, а и самият боб ще трябва да се обработва доста по-дълго за пилешкото с топено сирене.

За по-добър резултат използвайте животинска сметана за пилешкото със зелен боб вместо растителна.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Паста с пилешко и сметана

Талиатели с трюфели и сметана

Яхния от зелен боб

Най-специфичното в тази рецепта за салата с печено пиле е начинът, по който се приготвят пилешките гърди. След като се осолят и подправят с черен пипер се начукват до дебелина около 1,5 см и се натриват с рас ел ханут. За да полепнат добре подправките е добре съвсем леко да намазните пилешкото месо за салатата.

След това се запичат в намаслен тиган с незалепващо покритие като се обръщат на всяка минута. Това се повтаря докато пилешките гърди добият коричка. Ако са начукани добре и на тънко няма причина вътре да останат сурови. След като ги свалите от тигана, веднага ги оваляйте в нарязан на ситно магданоз и малко зехтин. Така ще останат сочни. Оставете ги да си починат и след това ги нарежете на жулиени.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Зелена салата с риба тон и царевица

Зелена салата с цитруси и червен лук

Зелена салата със запечено сирене халуми

Pin It
Pileshki_gardi_v_domaten_sos

Хубавото на пилешките гърди е, че се приготвят изключително бързо. Трябват им не повече от 30 минути и са готови. Могат да се комбинират успешно с различни сосове, за днешната рецепта избрах богат доматен сос. Реших да приготвя доматения сос от консервирани домати, защото макар на пазара вече да има пресни домати, вкусът им не ми допада. С нетърпение чакам истинските, ароматни, розови домати, които трябва да излязат (надявам се) скоро!

Вижте още:

Гаспачо – испанска студена доматена супа

Калмари в доматен сос

Пене с богат доматен сос на фурна

Топки от кашкавал и чедър в доматен сос

Паста с амарант и нахут на фурна в доматен сос

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It
pileshko_rulo_s_prosciuto_i_omlet_sas_soev_sos

Пилешките гърди могат да станат прекалено сухи, ако не са приготвени както трябва. Особено аз както купувам гърди без кожата – вероятността да не станат сочни е много голяма.

В тази рецепта обаче е пилешките гърди стават апетитни и приятни. Наскоро от Ива от Меню научих тази плънка за руло – тя прави рулото от заешко и в омлета слага салвия, но вярвам, че моята интерпретация с пилешко месо ще ви допадне.

Пилешкото филе е добре да се изтъни и да се обвие от двете страни с домакинско фолио и да се начука. Предварително трябва да му сложите сол и черен пипер, за да могат подправките да проникнат в пилешкото месо.

По отношение на подправките за омлета, аз наскоро открих в е Карфур сушен зелен пипер – от него сложих малко и се получи божествено. За разкош добавих 2 с.л соев сос Кикоман.

За гарнитура можете да поднесете салата или печени картофи като в тази рецепта например. Аз приготвих измити картофи, нарязани на едро с малко мазнина и малко соев сос на фурна.

Не забравяйте да харесате фен страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.

Pin It
pile_s_kiseli_krastavichki_v_smetanov_sos

Дойде сезонът на киселите краставички. Освен за компания на домашна ракийка, киселите краставчики можете да ги използвате и за готвене. Единият вариант е да ги сложите в домашна руска салата или в солената палачинкова торта. Можете да използвате киселите краставички и за плънка на руладини. Другото ми предложение е за това пилешко месо с кисели краставички и сос със сметана. Неутралният сос на пилешките гърди се съчетава добре с киселите тонове от краставичките. Именно те имат интересен аромат и вкус и затова съм намалила максимално подправките – ограничила съм ги до шарен пипер…

Ако искате можете да експериментирате, но киселият вкус на консервираните краставички на мен лично не ми се връзва с пресни подправки. То е като да ядеш туршия и да я поръсиш с прясно нарязан магданоз.

ако обичате по-тлъсто месо, можете да използвате вместо пилешки гърди – месо от пилешко бутче. Но при приготвянето на ястието от пилешки бутчета, те си пускат мазнина и сосът става по-тежък.

Pin It
pileshko_s_kesteni

Миналата седмица ви показах няколко рецепти с кестени, всички тях приготвих за второто ми гостуване във вестник „Всичко за семейството“. Днес ще ви дам последната рецепта с кестени, която е публикувана във вестника, а тя е за пилешко с кестени и картофено пюре. Няма да се спирам подробно върху картофеното пюре – всеки може да ги приготви както обича – с мляко, с бульон, с масло и да го подправи с любимите си подправки. Аз избрах да добавя към смачканите картофи само мляко, сол и малко черен пипер. Не съм слагала лук или други сухи или зелени подправки, защото не исках те да заглушат аромата и вкуса на кестените. В тази рецепта с кестени вчрвам, че те трябва да са водещите.

Pin It