пилешки-дробчета-с-вино-и-пушен-бекон

Обичам много дроб – пилешки, свински, телешки. Класиката от пилешки дробчета по селски приготвям често – или на фурна, или на тиган. Това е на практика леко модивицирана рецепта, в която добавяме пушен бекон основно за пушен аромат на ястието. Прибавя се и червено вино, което прави сосът по-различен от просто „дробчета с лук“.

Ето няколко рецепти за дробчета, които също можете да погледнете:

Пилешки дробчета с лук и домати

Пилешки пастет с мащерка и лук

Пилешки дробчета с нар по ливански

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вашата-месарница

 

Рядко хваля някоя рецепта, но наистина се влюбих в тази рецепта за пилешки пастет. Може би защото пилешките дробчета бяха изключително пресни. Може би, защото не бях яла пастет от много време насам (и още повече пък домашен пастет). И така получи се много приятен пастет, на който се нахвърлихме с Деан веднага след като стегна.

След като пасирах дробчетата отгоре излях гъша мас, която ми беше останала от приготвянето на гъши дроб преди време. Получи се много приятно.

Обещавам по-често да приготвям разливни видове пастет и патета от тук нататък.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Дип маслини със сирене

Пилешки дробчета с лук и домати

Pin It
pileshki-drobcheta-s-nar-po-livanski

Докато бях последния път в Дубай вечеряхме една вечер в ливански ресторант. Имаше много любопитни ливански ястия, аз лично заложих на баба гануш и пилешки дробчета с нар. И двете бяха много приятни, съчетани с много хрупкав тънък хляб.

Реших, че не е много сложно да се приготвят пилешките дробчета с нар, експериментирах и се получи. Единственото, което ви трябва е сок от нар, който можете да намерите в арабските магазини по ул Симеон и на Женския пазар в София.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

Вижте още:

Пилешки дробчета с лук и домати

Свинско в сок от нар

Pin It