Хайде да направим сладки за Великден! Предлагам ви едни изключително лесни за приготвяне сладки, които са подходящи за празника. Сладките не изпъкват с някаква уникална комбинация от продукти, те са вкусни сами по себе си, защото ни връщат в детството и защото се приготвени от изключително качествени продукти – качествено олио, масло, брашно, яйца

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Сладки с рожков и бадеми

Сладки с мюсли без печене

 

Патешките гърди са любимото ми месо от патицата. Купувам винаги замразени патешки гърди с кожа. Ако решите да ги приготвяте по този начин и патешките гърди са без кожа въобще не съм убедена в успешния резултат. С други думи казано не бягайте от кожата на патешките гърди, дори и да ви се струва прекалено тлъста. Има си няколко трика как да я приготвите така, че маста под кожата да се стопи и нещо повече – да получите хрупкава и апетитна кожа около патешките гърди след като се изпекат.

За целта е важно да нарежете по правилен начин кожата на гърдите. Това се прави с остър нож, като се правят резени от край до край на кожата без да се стига до самото месо. Накрая трябва да получите ромбоидна решетка от разрези по кожата на гърдите от патица. По този начин мазнината лесно ще се стопи и кожата ще стане хрупкава.

В случая приготвих патешките гърди с портокалов сок, но можете също да видите и тази рецепта – патешко магре със сос от смокини. Всъщност патешките гърди се наричат патешко магре, когато се използват гърди от специален вид патица, която се отглежда специално за гъши дроб. Подходящи за тази рецепта патешки гърди могат да ви доставят от Вашата месарница (телефонът им е 0894092669).

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Патешки сърца със соев сос

Пилешки гърди в доматен сос

Пилешко филе с кестени и картофено пюре

 

Pin It
zelena_salata_s_citrusi_i_cherven_luk

През последните години можем да си намерим зелена салата по всяко едно време от годината. Аз лично след като я измия я накисвам за около 15 минути в студена вода. Казват, че така се премахват голяма част от химиите и вредните вещества в салатата. Кой знае дали е така, но аз го правя. После накъсвам салата на парченца и я суша в центрофугата за салата, която си купих преди време.

Ето още идеи за рецепти със зелена салата:

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати

Зелена салата с рукола, мариновани сушени домати, орехи

Зелена салата със синьо сирене и ябълка

Букет от салати със запечено козе сирене

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It
orizov_puding_s_kafe

Ако някой ви каже „десерт с ориз“ първата ви асоциация ще бъде най-вероятно – мляко с ориз. Но със съставките на сютляша (така се нарича млякото с ориз в някои краища на България) може да се експериментира много. Точно за тези от вас, които обичат да изпробват нови неща в кухнята е тази рецепта с кафе. Този богат на аромати пудинг с ориз съчетава свежия плодов вкус на портокала, с нежната ванилия и силния аромат на кафето. Десертът с ориз и кафе е изключително лек и нежен. Насладете му се!

Pin It

Представям ви рецепта за торта „Къртичина“. Сигурно ще се зачудите защо точно къртичина, но, ако се загледата, ще видите, че тортата наподобява на изровено от къртица хълмче.