Начало »
грах-яхния-с-джолан

Грахова яхния с джолан

В Есен, Зима, Месо На 05/07/2015 29 коментара

Знаете, ли че холандците са майстори на граховата супа… Приготвят я по уникален начин като смачкват част от граха. Аз обаче в тази рецепта ви предлагам отново да… Още »

пуешко-с-гъби-и-праз

Пуешко с гъби и праз

В Месо На 19/01/2015 95 коментара

Пуешките бутчета трябва да се „готвят“ по-дълго време отколкото пилешките. По тази причина аз предварително леко ги посвърявам в подсолена вода и след това практически можете да приготвите… Още »

котлети-от-малко-прасенце-с-праз-и-гъби

Котлети от младо прасенце с праз и гъби

В Българска, Коледа, Месо На 17/12/2014 4 коментара

Замисляте ли се какво да приготвите за Коледа вече? Ако нямате как да приготвите цяло прасенце, можете да приготвите котлети от младо прасенце, които да направите с праз… Още »

shileshko_s_praz_v_gyuvech

Печено шилешко с праз в гювеч

В Българска, Зима, Коледа, Месо На 11/11/2013 65 коментара

Какво е шилешко месо всъщност? Шилешкото месо е месото от шилешкото или иначе казано месо от по-старо агне, което е до една година. На практика агнешкото месо е… Още »

Pin It
recepta_yareshko_butche

Печено ярешко бутче върху канапе от моркови и праз лук

В Българска, Великден, Коледа, Месо, Пролет На 01/10/2013 179 коментара

Бързам да си призная – идеята за тази рецепта за ярешко бутче не е моя! Приготви я нашият бъдещ кум – Виктор при последното ни гостуване у тях…. Още »

Pin It
triagalni_banichki_s_gabi_i_kori_Harmonica

Триъгълни банички с гъби, праз, сушена чушка и кори Harmonica

В Без месо, Българска, Закуски, Хляб и тестени На 22/01/2013 6 коментара

За баничките като че ли няма сезон. Плънката варира, но уникалното ухание от печката е все така примамливо. Толкова богата на аромати е и плънката, която ви предлагам… Още »

Pin It
сарми с кисело зеле и праз

Сарми с кисело зеле и праз

В Българска, Зима, Коледа, Месо, Основни ястия На 06/01/2013 24 коментара

Зелевите сарми са едно от най-типичните ястия за зимата. Най ми допадат, когато ги приготвя с листа от кисело зеле, но можете да пробвате и с прясно зеле…. Още »

Pin It
svinksi_gardi_na_furna_s_oriz_i_spanak

Свински гърди на фурна с ориз и спанак

В Българска, Зима, Месо, Основни ястия На 10/12/2012 254 коментара

Коледа наближава и тези, които не постят все по-често прибягват до по-питателните рецепти с повече месце. Рецептата за свински гърди с ориз и спанак е точно такава. Аз… Още »

Pin It
pastarva_na_furna_s_pecheni_domati

Пъстърва с орехи и печени домати

В Никулден, Рибни На 03/12/2012 211 коментара

Никулден наближава и аз все по-често преглеждам рецептите с риба. Пъстървата си остава една от най-популярните риби в магазинчето за риба до нас заради доброто съотношение цена-качество(вкус). Реших… Още »

Pin It
svinska_kavarma_recepta

Свинска кавърма

В Българска, Зима, Месо, Основни ястия На 02/11/2012 214 коментара

Едва ли има някой, който да обича свинско месо и да не е опитвал свинска кавърма. Ако има все пак някой останал, ако я опита съм сигурна, че… Още »

Pin It