Пролетта и лятото са сезоните за студени супи. Да, но не можем да ядем таратор всеки ден все пак, колкото и да е горещо.
Ето едно предложение за таратор, но вместо краставици – използваме маруля.
Пролетта и лятото са сезоните за студени супи. Да, но не можем да ядем таратор всеки ден все пак, колкото и да е горещо.
Ето едно предложение за таратор, но вместо краставици – използваме маруля.
Чудесна рецепта за лазаня, подходяща както за пролетта, така и за лятото, когато тиквички могат да се намерят изключително лесно на всеки пазар. По-големите хранителни вериги вече предлагат тиквички целогодишно, така че любителите на супермаркетите могат да приготвят тази рецепта за лазаня с тиквички, панчета и гауда с шунка през всеки един сезон.
„Пушеният“ аромат на лазанята идва от специалния италиански бекон – панчета, който се използва и за букатини аматричана. Него можете да го откриете в специализираните магазини за италиански вкусотии.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Pin It
Преди са открием официално сезона на студените супи и таратора ви представям една рецепта за ароматна крем супа от аспержи, а към нея за декорация ще направим и едни спирали със аспержи. Изключително подходяща за пролетта и есента.
Искам да ви покажа една рецепта с целина – идеален апетайзър за началото на пролетта. Изключително витаминозна рецепта.
Преглеждах си снимките на компютъра и попаднах на тази – малко градче в Емилия-Романя – Мондайно, известно с хубавите си вина, снимка, която направих през 2009. Международният офис на Болонския университет ни беше организирал редица от обиколки в района, които имаха за цел да накарат международните студенти да се влюбят в италианската кухня и култура. И успяха!
Затворих компютъра и отидох в кухнята да приготвя талиатели (реално на италиански трябва да бъде „талиетеле“).
Талиателите са традиционен тип паста, който произхожда от областта Емилия-Романя в Италия. Приличат по дължина на спагетите, но са значително по-широки – обикновено около 7 мм и са плоски. Болоня и околностите й са известни като гастрономическата столица на Италия. Наред с талиателите с рагу, типични ястия за областта са пиадина, лазаня болонезе, картофена торта. В областта можете да намерите едно от най-доброто прошуто в света – Прошуто ди Парма, както и мортадела – топло-сушен италиански салам, в който се съдържат поне 15% парченца свинска сланина.
Ето още идеи за рецепти с паста:
Лазаня с тиквички, панчета и гауда с шунка
Спагети със свинско рагу и чери домати