Пуешките бутчета трябва да се „готвят“ по-дълго време отколкото пилешките. По тази причина аз предварително леко ги посвърявам в подсолена вода и след това практически можете да приготвите всяка рецепта с пилешки бутчета и да ги замените с пуешките.

Така приготвих и пуешките бутчета с гъби и праз – като предварително ги сварих леко и след това в един плик за печене ги запекох заедно със зарзавата.
Вижте още идеи за рецепти за пуешки бутчета:

Пуешки бутчета с гъби

Пуешки пържоли с размачкани картофи на фурна

Пуешки бутчета целогодишно можете да си купите в София от магазини Вашата месарница. Vashata_mesarnica

Пуешките крутони са най-любимите крутони вече на Деан. Преди крем супите не му бяха от любимите, защото най-често няма „мръвка“ вътре, но вече пуешките крутони оправят нещата. Приготвят се лесно, като първо пуешките бутчета се сваряват, след, което се нарязват на кубчета и се запържват до златисто в зехтин.

Тиквичките по принцип много успешно се комбинират с картофи и синьо сирене. Пуешкото месо просто е допълнение към цялата тази приказка.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още идеи за интересни супи:

Агнешка супа с коприва

Гаспачо – испанска студена доматена супа

Крем супа от тиквички и… ягоди

Грузинска супа Харчо

Ако се чудите как да приготвите пуешко месо и по-точно пуешки бутчета, ето една сравнително лесна рецепта за пуешки бутчета на фурна. Аз лично предпочетох да премахна костта на бутчето и да го напълня с гъбената плънка. По този начин смятам, че пуешкото месо се овкусява много по-добре, отколкото, ако изпечем пуешките бутчета и отстрани в тавичката се задушат гъбите.

За да обезкостите лесно пуешкото бутче използвайте остър, къс нож и първо разрежете цялото бутче по дължина, като с острието се движите по продължение на костта. Правете къси движения с ножа. Конкретно при обезкостяването на пуешките бутчета ще са ви необходими остри домакински ножици или друг инструмент, с който да отрежете жилите.

За съжаление не във всяка месарница се продава пуешко месо, но в месарници Вашата месарница винаги има. Нещо повече – вече Вашата месарница предлага и доставка на месо по домовете – разгледайте сайта им и вижте какво предлагат. В месарницата можете да помолите да обезкостят пуешките бутчета вместо вас.

Vashata_mesarnica

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пуешки хапки на грил тиган

Пилешки бутчета в бекон

Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура

Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати

 

Pin It