pastarva_na_furna_s_pecheni_domati

Никулден наближава и аз все по-често преглеждам рецептите с риба. Пъстървата си остава една от най-популярните риби в магазинчето за риба до нас заради доброто съотношение цена-качество(вкус). Реших да я изпека на фурна, като след като я осоля я напълвам със сурови орехи. Харесва ми комбинацията от ядковия вкус с този на рибата. Като гарнитура сложих печени домати, които през лятото използвам за любимата ми доматена супа. Към тях аз прибавих и гарнитура от зелена салата, както я приготвих тук, но вие можете да не я приготвяте.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Списък рибни магазини в София

Подправки за риба

Pin It
pastarva_s_medena_gorchiza_i_kartofena_salata_sas_sumak

Изчистеният и семпъл вкус на рибата , макар да допада на много хора самостоятелно, смятам, че компанията на медената горчица му допада много. В Америка продаваха готова медена горчица и беше един от любимите ми сосове. Сега обаче аз реших да си приготвя соса сама като смесих мед, дижонска горчица и горчица на зърна. Добавих и няколко капки соев сос. Приготвянето на пъстървата отнема само около 30 минути и опитът определено си заслужава времето, така че опитайте рецептата!

Идеята за салатата я имам от моя читателка на блога, която ми даде рецептата. Нейна приятелка туркиня приготвя картофената салата със сомак, лимонов сок, зехтин и праз. Аз замених праза със стар лук и ето какво се получи!

Ако сте се спрели на комбинация пъстърва и картофи ето още една идея как да приготвите рибата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Пъстърва с орехи и печени домати

Рибни шишчета от бял амур

Медена сьомга с пармезанови аспержи

Pin It