Lidl Bulgaria за пореден път обръщат внимание на блога ми и ме поканиха да сготвя нещичко за Великденския им каталог. Темата беше агнешко месо и предвид лимитираното време, което имам покрай Михаел напоследък реших, че най-бързото за приготвяне агнешко са котлетите. И затова реших да приготвя агнешки котлети със зеленчуци и цитруси.

Ето и няколко снимки от самото готвене или иначе казано (буквално) – от кухнята.

Благодарности на Лидл за предоставените снимки!

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg

Това лято с Деан бяхме на почивка за една седмица в Малта и един от фаворитите от местната кухня ни стана заешкото по малтийски. Макар по принцип да не съм върл почитател на резенето, в Малта заешкото ми хареса. Купих цял заех и помолих в месарницата да ми го нарежат на порции.

По отношение на подправките за заешкото по малтийски се използва основно резене, черен пипер, дафинов лист, чесън.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още рецепти за заешко:

Заек в гювеч с вино и бира

Заешко контадино

Заешко на скара – изпитана рецепта

Заешко роле със сушени домати

Заешко със сини сливи и гъби шийтаке