supa_sas_sirena_i_brokoli

Ключовият момент при приготвянето на супата е само един и той всъщност е преди да я подготвите – а именно – да подберете хубави броколи. Те трябва да не са пожълтели или „цъфнали“, да не им пада цветът. Сигурно ви се е случвало да вземете набързо от магазина една глава броколи, увити в стреч фолио (на няколко пласта) и когато ги отворите в къщи да се окаже, че са леко посивели със сипещи се цветове.

Най-добре огледайте броколите предварително докато ги купувате. Все по-често по пазарите продават такива, които не са увити във фолио, а ги складират в едни стиропорни кутии, пълни с лед.

Ако не сте сигурни все пак цената си остава критерий, макар че и там 100 % гаранция няма.

Да се върна на рецептата за супата с броколи и сирена – приготвя се изключително бързо и макар на пръв поглед да е изключително лека, комбинацията от сирена, мляко и сметана засища.

 

Pin It