svinski_vrat_na_furna_sas_zelenchutsi

Един от най-вкусните начини да приготвите цяло парче свински врат на фурна е като го запечатате от всички страни. Как се запечатва месо? 🙂 Когато загреете мазнина (олио, масло, зехтин или комбинация от масло и зехтин например) и запържите местото от всички страни до златисто. След това го запичате във фурна на не много силен огън за продължително време. Като не забравяте да добавите бульон (или в случая бира).

За да избегна запържването в тази рецепта за свински врат с бира обаче аз директно го „метнах“ във фурната. Свинското се получи също изключително вкусно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Свински врат със соев сос на тиган

Свински джолан с прясно зеле и боб

Свински ребра в сладко-кисел сос

 

Pin It

Свинският врат на фурна се приготвя лесно и няма как на практика да не ви се получи 🙂

Единственото, което трябва да направите преди да го сложите да се пече е да го окрехкотите (най-често в домашни условия това става като начукате месото). Добре е поне 1-2 часа преди да печете месото да го извадите от хладилника, за да се отпусне. През това време можете да го осолите, да го поръсите с черен пипер и в моя случай аз го обтрих с якитори сос.

Карфиолът – леко го бланширах и след отцедих. В същия съд добавих малко сметана и обърках.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Свински ребърца със сос Якитори

Свински врат със соев сос на тиган

Крем супа от карфиол и броколи

Карфиол темпура

Pin It
svinski_vrat_sas_soev_sos_na_tigan

За тази рецепта за свински врат на тиган винаги използвам свинско месо без кост. Опитът ми показва, че когато пека месо с кост на тиган, то не се изпича особено равномерно. Винаги около костта е недопечено. За сметка на това, когато пека месото във фурната, предпочитам месото да е с кост, защото особено около костта става божествено вкусно.

Затова помолете месарят в близката месарница да ви подбере две парчета свински врат без кост. Окрехкотявам свинското с окрехкотител за месо, но ако не разполагате с такъв, можете да поръсите свинския врат с черен пипер и соев сос Kikkoman и да втриете подправките с пръсти. След това да го обвиете със стреч домакинско фолио и да го начукате с домакински чук.

За гарнитура използвах лук, който също запекох на оребрения тиган и лютеница от тиквички, която купих от руския магазин „Берьозка“.

Харесайте старницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It