svinski_rebarza_sas_sos_yakitori_recepta

За пръв път използвам Якитори сос и останах приятно изненадане от балансирания му вкус. Харесвам сосове, при които на преден план не излиза никоя от съставките. В случая в този сос се усеща известна сладникавост, долавя се аромата на соевия сос и прецених, че сосът Якитори ще си подхожда много добре със свинските ребърца, които бях купила.

Самият сос якитори можете да намерите в по-големите супер маркети.

Ребърцата реших да приготвя в гювеч, като ги оставя по-дълго време във фурната да се задушават. Получи се прекрасен резултат, жалко, че не купих два пъти повече свински ребра!

Ето и още рецепта за ребрърца – ребра с чили и кафе.

Ако ви е харесала рецептата, харесайте фейсбук страницата на мерудия.бг.

 

Миналата седмица сложих началното на новата рубрика за рецепти с кафе с интервюто на Силвена, която ми даде интересни идеи за готвене с кафе. Тъй като аз до сега никога не бях пробвала да готвя с кафе й предложих тя да приготви първата. Освен рецептат за ароматното ястие от рибърца с кафе и чили, научих и някои тънкости за кафето, което предлагат J0rdaniCafe. Ще си кажете – кафе като кафе! И аз така си мислех, но скоро ще ви разкажа подробно кое кафе за коя рецепта е подходящо.
В случая за тази рецепта за ребърца е използвано JordaniCafe BAR еспресо. То има високо съдържание на  арабика, което допринася за богатия вкус и аромат , придава привкус на сладост и завършеност.