Най-често индийците приготвят агнешката корма с парченца агнешко месо. То обаче изисква значително по-дълго време за приготвяне и по тази причини в тази рецепта за агнешко по индийски използвах агнешка кайма. По този начин съкращавам времето за приготвяне на агнешкото месо.

Ключовото за приготвянето на индийски ястия са подправките – те варират често в зависимост от района, от който идва ястието от Индия. Най-често по мои впечатления индийските ястия са или постни, или ако са с месо то е основно пилешко или агнешко. Ето една рецепта за агнешко по английски.

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Пилешко с чат масала

Агнешки котлети със спанак и сирене

Агнешки кюфтета с гарнитура

Агнешки стекове със зеленчуци

Pin It
belen_bob_s_indiiski_podpravki

Беленият боб става по-популярен заради бързото си увиране. Отнема съвсем малко време да се свари – около 30 минути (все пак зависи от сорта, пробвайте когато варите). Целите зърна боб (с люспите) съдържат почти всички жизненоважни хранителни вещества. Когато се обели боба той губи част от тях. Вие сами си решете кой боб да използвате.

По отношение на подправките, аз използвах куркума, асефатида, гарам масала, пушен червен пипер, черен пипер, кориандър, къри, лук, щипка синапено семе, пресен магданоз. Богатият аромат на боба дойде точно от подправките. Комбинирайте ги смело и експериментирайте.

Pin It
chervena_lesta_i_pecheno_pile_sas_zaatar

Влюбих се в червената леща докато учих в Англия и по-точно в начина, по който приготвят даал тадка в индийските ресторанти там. Обожавам я не само в индийски ястия, а всякак. Има подправки, които като че ли са създадени за червена леща – куркума, кимион, кориандър, лют червен пипер, къри, синапено семе.

Реших обаче този път да оставя индийската кухня на страна и да намигна на Близкия Изток, като включа една подправка типична за арабската кухня – заатар.

Това което направих е – опекох пилето на фурна, като предварително го „масажирах“ със зехтин и заатар. През това време сварих червената леща с подходящите подправки и накрая сложих и малко ситно настърган магданоз.

От рецептата можете да приготвите 2 порции.

Pin It

„Дал тадка” е традиционна индийска рецепта. Обикновено се приготвя от жълта и червена леща в комбинация с букет от подправки. Рецептата я знам от мой приятел индиец от университета в Лийдс.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Кафява леща с наденица

Каша от френска леща с куркума и горчица на зърна

Кюфтета от червена леща с куркума

Леща с патладжан по сръбски

Pin It