Наближава Никулден и ви предлагам една рецепта за африкански сом със сметана на фурна. Използвам филе от африканския сом, без кожата. Приготвя се бързо – колкото би ви отнело приготвянето на сьомга.
Вкусът на африканския сом в комбинация със сметаната и боровинките е изискан. Ако смятате, че боровинките ще са прекалено сладки за вашия вкус, можете да ги замените със стафиди например. Приготвяла съм риба със сметана и стафиди и преди – получава се чудесно.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още идеи за ястия с риба:
Африкански сом с орехи и зеленчуци на фурна
Пъстърва с майонеза и пресни картофи
Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук