Обожавам аромата на сусама от дете.Тогава обаче не помня у нас да се е консумирало сусамов тахан, който открих за себе си преди няколко години. Използвам сусамовия тахан за дипове основно и за десерти и едно една рецепта за сладки хапки със сусамов тахан и сушени череши.

Рецептата е адаптирана от „Златна книга за шоколада“.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Дребни сладки с кафе и мед

Сладки с мюсли и крем от рошков без печене

Сладки линцер

Кой е казал, че за Великден трябва да се приготвят само козунаци? Ето и една рецепта за хрупкави и ароматни какаови сладки с ядки и сушени череши. Тези сладки не са трудни за приготвяне, дори и да сте новобранец в кухнята. Продуктите също лесно можете да ги намерите (включително и сушените череши и есенцията) в Лидл.

За да оформите по-лесно какаовите сладки е добре да оставите тестото за около час в хладилника. Така то ще стегне и след това ще можете да оформите топчета. Като сложите топчетата върху хартията за печене в тавата лесно можете да притиснете топчето и с помощта на нещо по-тежко можете да притиснете (например с дъното на чаша). Така сладките ви ще станат плоски и ще се изпекат равномерно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Сладки с рожков и бадеми

Сладки с мюсли без печене

Pin It
drebni_sladki_s_kafe_i_med

Макар да не са най-типичните коледни сладки, дребните сладки с кафе донесоха коледно настроение предната вечер, когато го извадих от фурната. Ароматът на кафето, примесен с този на канела, мед и индийско орехче обзеха кухнята. Рецептата за дребни сладки е лесна за приготвяне и е подходяща не само за Коледа.

Аз използвах пълнозърнесто брашно и съвсем малко бяло брашно за сладките, но вие можете да ги приготвите изцяло от бяло брашно!

Ето още една идея за дребни сладки тук.

Pin It