Научих рецептата за фритата от едни приятели испанци, с които живях преди време докато учех. Фритата се приготвяше абсолютно всяка седмица. Беше ми втръснало от фритати и това е причината да не приготвям толкова често фритата.
Тази рецепта за мини фритати е една идея по-различна от всички останали, защото към съставките добавям пълнозърнесто брашно от спелта. Добре е да използвате и сладка царевица, която да не е ГМО. 🙂 Всъщност всичката царевица, която намираме по магазините е сладка, но не всяка е добра. В този смисъл аз използвам тази царевица. Сиренето е гауда, но можете да го замените също с кашкавал, ементал или чедър, например…
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Мини фритати с пилешко и червен боб
Къдрави ригатони с гауда и масло
Пикантна супа от царевица с био козе сирене
Pin It