Обожавам китайската кухня, макар да знам, че в никакъв случай не е от най-здравословните. След като бях в Китай, също ми се потвърдиха съмненията, че в нашите китайски ресторанти китайските ястия са изключително побългарени и вкусът доста адаптиран за българи.

Истински се запалих по китайската кухня обаче не в Китай, нито в България, а в Щатите, където един от най-вкусните ресторанти за fast food се оказа Panda Express – ресторант за бързо хранене с китайска храна. Да си оближеш клечките 🙂 Никога не съм яла толкова апетитно телешко с броколи – обиколих поне 5 ресторанта в София и се оказа, че никъде не се предлага телешко с броколи. Може би това е знак, че трябва да ви ги приготвя и покажа.

Но да се върнем към рецептата за оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове:

 

Ето, че сме в преходния сезон между зимата и пролетта и по пазарите няма кой знае какъв избор от зеленчуци. И да има те са обикновено безвкусни и „гумени“. Морковите и белучката обаче се оказаха моето спасение.

Ето как ги комбинирах в тази рецепта за пилешко със соеви кълнове и карамелизирана белучка.

Вижте още рецепти с пилешко месо:

Панирани пилешки гърди с кашкавал

Паста с пилешко и сметана

Пилешки бутчета в бекон

Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура

Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати

Пилешки гърди в доматен сос

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg