pitka_kalzone

Сигурно ще се зачудите каква е разликата между питка калцоне и пица калцоне… Разликата в случая е единствено в дебелината на блата. При пицата калцоне блатът е по-тънък, а при питката – по-дебел. Иначе плънката си е една и съща – можете да развихрите въображението си и да експериментирате с нея. Аз съм комбинирала зелена чушка, домат, кашкавал, шунка, сос барбекю. Можете да използвате вместо шунка – пилешко месо или някакъв колбас. А вместо кашкавал – добавете чедър, пармиджано или друг вид сирене. Зелената чушка може да бъде заменена с червена или нарязана на дребно тиквичка…

Рецептата за тесто вече съм я споделяла с вас – използвам рецептата за тесто за питка слънце, за това няма да я описвам отново. Можете да я намерите тук. За тази рецепта за калцоне правя половин доза от тестото (т.е. половината продукти, използвани в рецептата).

Pin It