Начало »
болярско-вретено

Вдъхновението да готвим без да се притеснявате за мръсните съдове – с участието на Fairy

В Месо На 11/06/2015 34 коментара

Щом четете това, означава, че имате страст за готвене или поне търсите нещо интересно и вкусно за хапване. Има рецепти, които са по-сложни за изпълнение, отнемат повече време,… Още »

zaeshko_role_sas_susheni_domati

Заешко роле със сушени домати

В Зима, Месо На 08/12/2013 200 коментара

И след цяла поредица от рецепти с риба за Никулден, идва ред да се завърна към любимото ми заешко месо! За мнозина заешкото е сложно за приготвяне, но… Още »

Pin It
боб_черно_око_яхния

Яхния от боб черно око

В Зеленчукови, Индийска, Рецепти за пости На 19/12/2012 7 коментара

Бобът черно око е изключително популярен в Индия, Пакистан, Виетнам. Формата на бобчетата наподобява тази на българския, но разликата е в черното петънце, което прилича на око и… Още »

Pin It
лесна супа

Лесна супа трикольор

В Българска, Зеленчукови, Рецепти за пости На 17/12/2012 107 коментара

Миналата седмица спонтанно решихме вкъщи, че ни се яде някаква лека, разтоварваща супа. В същото време да  е много ароматна и сгряваща. Щом ще е лека, значи трябва… Още »

Pin It
zelena_salata_s_rukola_marinovani_susheni_domati_i_orehi

Зелена салата с рукола, мариновани сушени домати и орехи

В Безмесни, Пролет, Рецепти за пости, Салати На 09/11/2012 88 коментара

Тази рецепта е на майка ми. Тя сама си суши доматите в сушилня за плодове и зеленчуци и после си ги маринова в зехтин и подправки. Стават божествено… Още »

Pin It
farfale_s_pesto_roso

Фарфале с песто росо

В Есен, Зима, Италианска, Паста На 13/09/2012 130 коментара

Сицилианско песто, червено песто или песто росо е гъста паста приготвена най-често от сушени домати, зехтин, твърдо сирене (пекорино, пармезан), кедрови ядки (или орехи), магданоз, босилек, сол. Подправките… Още »

Pin It
zaeshko_kontadino_s_presni_kartofi

Заешко контадино

В Великден, Италианска, Лято, Месо, Пролет На 14/05/2012 96 коментара

Италианското значение на контадино е фермер. В този смисъл в рецептите „контадино“ били те със заешко, пилешко или постни можем да сложим зеленчуците, които се произвеждат в една… Още »

galet_sirena_patladjani

Галет със сирена, патладжан и сушени домати

В Без месо, Пролет, Френска На 12/04/2012 216 коментара

Галет е дума, която се използва най-често във френската кухня, описваща плоски, кръгли хлябове. Рецептите за сладък галет може да ви напомни за американските пайове. Ето една френска детска… Още »