Идеята за рецептата за телешко в млечен сос ми дойде от блога на Екатерина. Придържах се към нейните описания почти без никакви залитания и резултатът беше повече от прекрасен. След като приготвих телешкото, с Деан си наляхме по чаша не много силно, но все пак охладено червено вино и се насладихме. Прекрасен начин да разнообразите Великденската еуфория около агнешкото месо напоследък.

За тази рецепта използвах обезкостено телешко месо (шол). Нарязах го на тънки жулиени, не много големи и дебели, за да може да стане месото по-крехко докато го приготвям.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с телешко:

Пакери с телешки жулиени

Телешки ребърца с маслини

Телешко бонфиле с личен сос

Телешко варено с туршия

Телешко на тиган със задушен спанак