palneni_patladjani_sas_zelenchuzi_i_kaima

Влюбих се в патладжаните, докато учих в Италия. Начинът, по който италианците и турците приготвят патладжан е ненадминат. Аз обаче правя едно намигване към българската кухня и пълня патладжаните с кайма. През последните два месеца комбинирах на 2 пъти патладжани с кайма – патладжани с кайма и ементал и кюфтета на фурна с патладжан, като и двете се харесаха много у дома. Поредното ми предложение е за рецепта за пълнени патладжани с кайма и зеленчуци.

В плънката могат да се комбинират различни зеленчуци според сезона и наличностите в хладилника ви 🙂

Pin It

Днес е рожденият ми ден и съм в Амстердам, заедно с моят любим (вече съпруг) Деан и прекрасните ни кумове. По тази причина няма как да готвя днес, но ви споделям една рецепта, която приготвих за новия проект на Белла, в който участвам – La vita e bella! Там заедно с две от най-талантливите кулинарни блогърки – Дани и Мина в следващите няколко месеца ще приготвяме вкусотии с продукти на Белла и ще правим животът още по-красив 🙂

И така, първата ми рецепта от този проект е за хрупкави кошнички с рататуй. Самите кошнички са направени от кори за баница. Вижте по-долу как!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Тази салата е идеалната за сезона! Можете да използвате зелена салата, айсберг, лоло росо, червена салата и въобще какъвто букет от салати си изберете и харесвате. В случая аз съм използвала лоло верде, лоло росо и рукола. За грилованите тиквички освен разбира се тиквички ви е необходимо разтопено масло или зехтин, с който да намажете парчетата тиквички.

Грилованите тиквички се оставят леко да изстинат и след това се увиват върху гризините (в тази рецепта използвах гризини със сусам, който от своя страна дава един по-ядков вкус на цялата салата, както и повече хрупкавост).

Вижте още идеи за салати:

Бърза салата с макарони и краставица

Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Чудесна рецепта за лазаня, подходяща както за пролетта, така и за лятото, когато тиквички могат да се намерят изключително лесно на всеки пазар. По-големите хранителни вериги вече предлагат тиквички целогодишно, така че любителите на супермаркетите могат да приготвят тази рецепта за лазаня с тиквички, панчета и гауда с шунка през всеки един сезон.

„Пушеният“ аромат на лазанята идва от специалния италиански бекон – панчета, който се използва и за букатини аматричана. Него можете да го откриете в специализираните магазини за италиански вкусотии.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Паста с морски дарове

Паста с пилешко и сметана

Паста с риба тон на фурна

 

Pin It

Предлагам ви една класическа рецепта за свинско със зеленчуци, но аранжирана по различен начин.

Ето още рецепти със свинско месо:

Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти

Роле от свински плешка

Свински врат със соев сос на тиган

Свински гърди ма фурна с ориз и спанак

Свински джолан в гювеч

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg