Открих охладено патешко месо в София и съм много щастлива! Приготвяла съм и преди патешко месо, но в общия случай е било замразено, вносно; а сега има свежо, българско патешко месо. И така… реших да приготвя салата с патешко бонфиле и леща. Използвах френска леща, която има по-различен вкус както от традиционната наша българска леща, така и от червената.

Патешките бонфилета се приготвят лесно – можете да ги панирате, както аз направих или да ги приготвите например на тиган. Ето няколко идеи как се приготвя патешко бонфиле:

Патешки бонфилета с карамелизиран ананас

Патешко бонфиле на тиган

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

 

Миналата седмица по едно от софийските радио станции цяла събота звучеше френска музика и реших да пренеса красивите си спомени от Париж и френската Ривиера в кухнята. Сетих се за ароматната, изключително богата на вкус френска леща, която бях опитвала в страната с изящна кулинария.

Оказа се, че София е залята от „френска леща“ и в почти всеки супермаркет можете да я намерите. Въпреки че заложих на леща, която купих не от популярните супер меркати, а от магазин, от който от дълго време пазарувам варива и подправки, останах леко разочарована.

Френската – българска леща не беше същата на аромат и вкус като френско-френската леща 🙂

Както и да е, френската леща не ми помрачи кулинарното настроение и в съботния следобед приготвих и още изкушения, чиито рецепти ще ви покажа скоро.

Въпреки всичко френската леща се свари изключително бързо, навярно заради тънката си обвивка. Можете да я използвате както за каша, така и да супи, предястия, салати.

Та, ето я и рецептата за каша от френска леща.