Какво по-хубаво от това да посрещнем деня на влюбените Свети Валентин с вкусни домашни бонбони с шоколад и лешници. 🙂

За това ви предлагам една сравнително лесна за домашни бонбони с лешници, с която да зарадвате любимите у дома. Можете накрая да потопите бонбоните в разтопен шоколад и да ги оставите след това да стегне шоколада, а можете и да ги поднесете като трюфели – без шоколадовия кувертюр отгоре – както си прецените. За тази рецепта за бонбони използвах 1 блокче и половина шоколад, който разтопих на водна баня, 2 с.л. течен тъмен веган шоколад, мляко, масло, лешници…

Тази рецепта е вдъхновена от поредния курс на училище Меню, който посетих. Благодаря ти, Иве 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Кокосови трюфели (Домашни бонбони “Рафаело”)

Трюфели с кафе

Домашни шоколадови бонбони с орехи

 

kokosovi_trjufeli_domashni_bonboni_rafaelo

Приготвих тези кокосови бонбони, които наподобавят бонбоните Рафаело за гостуването ми в рубриката „Вашето гурме“ на в. Преса. Бях ги приготвяла и преди, но така и не описах рецептата в блога. Макар у нас най-любимите десерти да са тези с шоколад, домашните бонбони Рафаело също се котират много добре. Бонбоните са изключително елегантни, могат да се използват за декорация към торти с бяла украса или други сладкиши.

Кондензирано подсладено мляко можете да намерите в големите супер маркети – това го взех от Била, но го има със сигурност в Карфур, Метро и Кауфланд.

Pin It