И преди съм приготвяла нахут – любимата ми рецепта е агнешко с нахут в тажин. Сполучлива се получи и яхнията с нахут, но предвид това, че вкъщи всички сме месолюбиви реших да приготвя пиле с нахут на фурна този път. За да си спестя време – използвах нахут от консерва, но разбира се вие можете да си приготвите пилето със сух нахут например. Разликата е, че предварително трябва да го сварите до готовност и след това спокойно можете да следвате рецептата по-долу…

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Пилешки бутчета в бекон

Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура

Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати

pileshko-s-chat-masala

Докато бяхме в Дубай посетихме пазара им за подправки и си накупих десетки подправки, основно за арабска и индийска кухня. Там основно заложихме на няколко ресторанта, които предлагаха главно индийски ястия и ливанския ястия. Аз отдавна бях влюбена в индийската кухня с нейните масали, а сега и Деан беше обсебен от нея. И познайте като се прибрахме от Дубай дали едно от първите неща, които сготвих дали не беше именно индийско ястия – пилешко с чат масала 🙂

Всъщност и преди съм приготвяла пиле с чат масала, но истината е, че различните масали имат всеки път различен вкус. На практика всяко индийско семейство си има своя рецепта за масала (микс от различни подправки). Дори обаче когато подправките са известни, във всяка рецепта се слага различно количество (например в една масала има повече кимион и кориандър) и това променя вкуса на самата смес и респективно на ястието.

За това ястие от пилешко с чат масала можете да използвате на практика всяка една част от пилето, аз лично заложих на бутчетата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

Вижте още:

Даал Тадка

Белен боб с индийски подправки

Ресторант Тадж Махал в София

 

Pin It