В сезона на патладжаните логично е да приготвим и една рецепта с патладжани. Турската кухня дава много добри идеи как това да се случи. И за това в комбинацията днес ви предлагам да използваме и бамя, която се използва доста повече в страни от Близкия Изток, където знаят определено как да приготвят патладжан. Разликата е, че в нашата рецепта за предястие с патладжани и бамя ще използваме свинска кайма, което няма как да се случи в турската или арабската кухня. За сметка на това можете спокойно да замените свинската кайма с телешка например. Или пък а агнешка кайма. Резултатът би бил чудесен.
В София обаче е доста трудно да намерите агнешка кайма. Основната причина за това е, че в специализираните месарски магазини не искат да мелят агнешкото месо, защото след това трудно измиват машините и оставя дъхът на агнешкото. Преди време за кратко в Халите има щанд с месо, на който предлагаха само агнешко, телешко, шилешко месо, но вече го няма. Ако някой знае от къде може по всяко време да се намери агнешка кайма в София ще съм много щастлива да сподели като коментар тук или да ми пише. Благодаря предварително!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Галет със сирена, патладжан и сушени домати
Кюфтета на фурна с патладжани и домати
Патладжанени медальони с кайма и ементал
Pin It