Начало »
супа-агнешки-набор

Пролетна супа от агнешки набор

В Пролет, С месо На 05/03/2017 Коментарите са изключени за Пролетна супа от агнешки набор

Предлагам ви една супа, която носи пролетно настроение и обикновено след като приготвя първата агнешка супа за годината – скоро след това идва време да примирам ботушите и… Още »

супа-пиле-бебе

Пилешка супа за бебе

В бебешки рецепти На 09/07/2016 191 коментара

От няколко дни освен пюрета, предлагам на Михаел и супички. Една от любимите му е пилешката супа, която му предлагам и затова реших да ви споделя как я… Още »

palneni_patladjani_sas_zelenchuzi_i_kaima

Пълнени патладжани със зеленчуци и кайма

В Българска, Месо, Основни ястия, Предястия, С месо На 02/06/2015 181 коментара

Влюбих се в патладжаните, докато учих в Италия. Начинът, по който италианците и турците приготвят патладжан е ненадминат. Аз обаче правя едно намигване към българската кухня и пълня… Още »

Pin It
хрупкави-кошнички-с-рататуй

Хрупкави кошнички с рататуй

В Без месо, Пролет, Рецепти за пости, Френска На 29/09/2014 30 коментара

Днес е рожденият ми ден и съм в Амстердам, заедно с моят любим (вече съпруг) Деан и прекрасните ни кумове. По тази причина няма как да готвя днес,… Още »

studena-supa-s-rozovi-domati

Студена супа с розови домати и сирене

В Зеленчукови, Лято На 18/08/2014 269 коментара

Харесвам вкуса на розовите домати през лятото, особено когато са белени. Почти винаги купувам розови домати, за смета на червените. А комбинацията хубав розов български домат с бучка… Още »

buritos-s-kaima

Бурито със свинско и чушки

В Мексиканска, Месо, С месо На 10/04/2014 191 коментара

Буритото е мексикано-английско ястие, при което най-общо казано в царевична тортия се увива някаква плънка. В Мексико съм виждала, че слагат гуакамоле, зелена салата, сметана, пилешко, сварен боб,… Още »

Pin It
yahnia-ot-kokoshka

Яхния от кокошка

В Българска, Есен, Зима, Месо На 03/04/2014 200 коментара

Яхнията от кокошка се приготвя по много сходен начин на пилешката яхния. Разликата е, че месото от кокошка трябва да се вари повече от пилешкото, защото е по-жилаво…. Още »

agneshka-yahnia

Агнешка яхния или яхния от агнешки врат

В Българска, Великден, Месо, Пролет На 05/03/2014 245 коментара

Ключовото за тази яхния е да имате хубаво агнешко месо. В случая аз използвах един агнешки врат, който предварително сварих, обезкостих и накъсах на парчета. Разбира се, можете… Още »

shishcheta-s-nadenitsa

Шишчета от наденица със зеленчуци

В Българска, Зима, Месо, С месо На 13/01/2014 4 коментара

Интересното на тази рецепта за шишчета е, че вместо да се използват цели парчета месо се използва наденица, нарязана на парчета. Между всяко от парчетата се слага зеленчук… Още »

Pin It
postna_bob_yahnia

Постна боб яхния

В Българска, Зеленчукови, Зима, Рецепти за пости На 29/11/2013 47 коментара

Има много бабини съвети как да се свари най-хубавата боб яхния. Най-успешни обаче за мен са рецептите за боб яхния, където бобът се вари дълго време на тих… Още »

Pin It