Какво по-хубаво от това да посрещнем деня на влюбените Свети Валентин с вкусни домашни бонбони с шоколад и лешници. 🙂

За това ви предлагам една сравнително лесна за домашни бонбони с лешници, с която да зарадвате любимите у дома. Можете накрая да потопите бонбоните в разтопен шоколад и да ги оставите след това да стегне шоколада, а можете и да ги поднесете като трюфели – без шоколадовия кувертюр отгоре – както си прецените. За тази рецепта за бонбони използвах 1 блокче и половина шоколад, който разтопих на водна баня, 2 с.л. течен тъмен веган шоколад, мляко, масло, лешници…

Тази рецепта е вдъхновена от поредния курс на училище Меню, който посетих. Благодаря ти, Иве 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Кокосови трюфели (Домашни бонбони “Рафаело”)

Трюфели с кафе

Домашни шоколадови бонбони с орехи

 

shokoladovo_leshnikov_fudge_s_rom

Може би съм споменавала и друг път, но като студентка ходих 4 поредни лета на студентска бригада в САЩ. Последните три бях в Сийсайд Хайтс в Ню Джърси. Освен смутито, друго изкушение, с което свързвам крайокеанското градче е шоколадовият фъдж. На крайбрежната улица имаше магазин за сладки лакомства, в който продаваха над 50 вида фъдж – шоколадов фъдж с бадеми, лешници, ванилов фъдж, фъдж с бонбони M&M, какъв ли не… За мен любимият си остана шоколадовият фъдж и сега ви предлагам една рецепта за фъдж, с която се получава не съвсем същия, но сходен фъдж на този, който се продаваше там. Онзи ставаше по-мек някак си, а моят се получи по-различен, но не остана 🙂

 

Pin It