zelena_salata_s_riba_ton_i_carevica

За зелената салата с риба тон един от най-важните моменти е да използвате качествена риба тон. Чудите се как да изберете хубава консервирана риба тон? Когато отворите рибата тон тя трябва да е на цели парченца, а не да бъде на каша. Ще ви покажа снимки на две консерви риба тон и вие сами ще направите разликата.

riba_ton_na_kasha   riba_ton_kachestvena

Виждате разликата между двете консерви риба тон – цвета на рибата и т.нат. За салатата използвах втората консерва риба, която ще ви стигне за около 3 порции. В най-общи случай имате 2, дори 3 варианта от консервирана риба тон, между, които да избирате. В единия случай рибата е в зехтин, в другия – в олио (втората консерва) или в собствен сос. Разбира се, все по-често се предлага риба тон с някакви добавки, опитах наскоро люта риба тон, която беше превъзходна.

Салатата с риба тон подправих с малко соев сос Кикоман и малко балсамов оцет. Използвах и мазнината от самата консерва. Добавих малко сол и салатата беше готова. Сладкият вкус на царевицата се съчетава добре с морския на рибата и соления вкус на соевия сос. Зелената салата придава свежест. Очаквано добра комбинация!

Ето още идеи за салата с риба тон:

Салата с китайско зеле и риба тон

Рибна салата с кисели краставички и грах

Харесайте страницата ни във фейсбук – www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Този уикенд бях на едно събитие и Веселина Славчева (която може би част от читателите на блога свързват с карвинга, а тя всъщност е изключителен любител на азиатската култура) беше приготвила подобна салата с японски соев сос kikkoman. Точните продукти за нейната тайландска салата са:

Китайско зеле – 1кг

Риба тон – 1 консерва

Царевица – 1 консерва

Мариновани гъби – 1 буркан

Сол

Лимонов сок

Заливка: майонеза, соев сос, чер. пипер, горчица, 2-3 скилидки чесън

Аз направих съвсем малки промени:

Pin It