Котидж пай или още селски пай си е традиционно ирландско ястие. Когато се пръв път го опитах си помислих, че всъщност това си е ирландска мусака.

На практика ирландският котидж пай се приготвя от кайма, зеленчуци и подправки, „запечатани“ с намачкани картофи или картофено пюре. Приготвя се изключително бързо, вкусът е много близък до българския и в този смисъл няма как да сбъркате с тази рецепта.

 

Ирлански котидж пай Recipe

cottage_pie

От sheytanova

Публикувано на : 05/31/2012

  • Брой / порции: 4-6 Servings
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 40 минути
  • Готово след: 55 минути

Котидж пай или още селски пай си е традиционно ирландско ястие. Когато се …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Картофите се сваряват в подсолена вода.
  2. През това време зехтинът се загрява и се добавят нарязания на ситно лук и чесънът. Каймата се запържва добре. Добавя се сол и черен пипер.
  3. Прибавя се отцеденият грах от консерва и се разбърква. Оставя се за още 10 мин на котлона, като се добавя малко от зеленчуковия бульон.
  4. Добавят се червеният пипер, босиляка, магданоза, шарения пипер, кимиона и 1 с.л. чубрица. Останалата чубрица се оставя за картофите.
  5. След като картофите се сварят се обелват и се натрошават добре. Посоляват се леко и се поръсват с чубрица. Ако сметнете за необходими добавете малко прясно мляко, за да станат по-меки.
  6. Сместа с каймата се разпределя равномерно на дъното на малка тава и отгоре се „запечатва“ с натрошените картофи.
  7. Пече се около 30 минути на предварително загряна фурна.
  8. След като се извади от фурната се нарязва на парчета.
    cottage_pie_narqzan
  9. За да можете да се пренесете до край с тази ирландска рецепта в Temple bar, сервирайте котидж пая с ирландка бира.
    temple_bar

WordPress Recipe Plugin by ReciPress