Миналата седмица ми беше доста динамична и с Деан решихме едната вечер да ядем сандвичи. Нещо, което се случва изключително рядко у нас, а единствените сандвичи, които си правим са винаги с чоризо и хубава майонеза. Така със сандвичите си купуваме белгийска бира и си спомняме за нашето пътуване миналата година до Белгия.
Този път обаче решихме да изневерим на Белгия и влязохме в безспорно най-добрия магазин за италиански деликатеси в София – I Sensi. Когато имате път около Паметника на Царя Освободител, в района на хотел Радисън, Народното събрание, непременно се отбийте.
Има от птиче мляко както се казва. Като се започне от най-хубавата прясна паста, мине се през местните деликатеси, прясно изпечения хляб, песто, сирена, маринована риба, артишок и се свърши с качествени италиански вина – всичко това там го има!
А обслужването е повече от добро – персоналът е изключително добре обучен и ще ви отговори, ако имате някакви въпроси.
Ние си купихме пълнозърнест хляб, песто от тиквички, прошуто крудо и моцарела имахме у дома.
Прибрахме се вкъщи и веднага се захванахме се сандвичите – нарязахме хляба на филийки. Нямахме време да го запичаме и да превръщаме апетитните ни сандвичи в брускети.
Намазахме филийките с пестото от тиквички, което имаше деликатен аромат на босилек.
После сложихме по две резенчета моцарела.
И отгоре от тънко нарязаното прошуто
И ето, че сандвичите ни, които спокойно минали за италианско предястие са готови! Бон апети!
Pin It
Вили, прекрасни са, така изкусителни и примамващи:). Ще трябва да потърся такова песто, много съм любопитна:))) Прегръдки!