Миналата седмица ми беше доста динамична и с Деан решихме едната вечер да ядем сандвичи. Нещо, което се случва изключително рядко у нас, а единствените сандвичи, които си правим са винаги с чоризо и хубава майонеза. Така със сандвичите си купуваме белгийска бира и си спомняме за нашето пътуване миналата година до Белгия.

Този път обаче решихме да изневерим на Белгия и влязохме в безспорно най-добрия магазин за италиански деликатеси в София – I Sensi. Когато имате път около Паметника на Царя Освободител, в района на хотел Радисън, Народното събрание, непременно се отбийте.

Има от птиче мляко както се казва. Като се започне от най-хубавата прясна паста, мине се през местните деликатеси, прясно изпечения хляб, песто, сирена, маринована риба, артишок и се свърши с качествени италиански вина – всичко това там го има!

А обслужването е повече от добро – персоналът е изключително добре обучен и ще ви отговори, ако имате някакви въпроси.

Ние си купихме пълнозърнест хляб, песто от тиквички, прошуто крудо и моцарела имахме у дома.

magazin_i_sensi

Прибрахме се вкъщи и веднага се захванахме се сандвичите – нарязахме хляба на филийки. Нямахме време да го запичаме и да превръщаме апетитните ни сандвичи в брускети.

Намазахме филийките с пестото от тиквички, което имаше деликатен аромат на босилек.

sandvich_s_pesto_ot_tikvichki

После сложихме по две резенчета моцарела.

sandvichi_mozarela

И отгоре от тънко нарязаното прошуто

sandvichi_proshuto_pesto_ot_tikvichki

И ето, че сандвичите ни, които спокойно минали за италианско предястие са готови! Бон апети!

 Pin It