Зоя Гайдарова е управител Eurocatering на една от утвърдените кетъринг компании у нас. Те се грижат за храната на едни от най-мащабните събития – като старта на Big Brother, Коледно парти на Mtel, кетъринг за концерта на Roxette, 20 години ШЕЛ България и т.н. В същото време Еврокетъринг изпълняват и индивидуални кетъринг проекти за сватби, годишнини, рождени дни, ревюта, шампионати, презентации, семинари, фирмени партита и какво ли не. Ако имате нужда от кетъринг фирма, просто им се обадете и ще видите как ще ви дадат съвет за кетъринга на вашето събитие, без да се налагат. Запознах се със Зоя  на събитието Ideal Standard Баня на годината и я поканих да си поговорим за тънкостите при поръчване на кетъринг, каква храна и какво количество да поръчаме… Накрая Зоя ни споделя и любимата си кулинарна рецепта!

С какво трябва да се съобразим когато поръчваме кетъринг?

Когато поръчвате кетъринг, едно от основните неща които трябва да знаете е репутацията на фирмата, тя трябва да бъде доказала се на пазара и с голям опит в областта. По този начин ще избегнем риска от провал на мероприятието, лошото обслужване и некачествената храна.

Как да преценим колко храна да предвидим, когато поръчваме кетъринг?

Когато поръчваме кетъринг трябва да се съобразим с това колко време ще продължи мероприятието ни. Препоръчително е да изслушаме съветите на мениждъра на кетъринг компанията. Това е човек, който ежедневно се занимава с организиране на събития и ще ни даде правилния съвет за количеството храна необходимо за нашето меропрятие.

Какво най-често се поръчва?

Това зависи от спецификата на събитието, дали говорим за сутрешна презентация, обеден коктейл или вечерно мероприятие. За по-кратки евенти се поръчва главно студени хапки и сладкиши. При по-продължителни се включва и топла секция. Напоследък се набляга на по-диетична и БИО храна.

Какво включва менюто на едно събитие от типа на старта на новия ВИП Брадър?

Звездите в България са много взискателни и затова ние се съобразихме с техните вкусови предпочитания. В менюто имаше селекция от френски сирена поднесени с бели , червени вина и розе. Като студени предястия се поднасяха перли от сьомга, хайвери и прошуто. Също така скариди и морски дарове. Разбира се не пропуснахме и десертите – превъзходният ни италиански крем Пана кота с малиново сорбе и черен шоколад.

Ако ти трябва да структурираш примерно меню за сватба, как би изглеждало?

Сватбата е много лично събитие, предварително бих поговорила с главните герои – булката и младоженеца и след това бих създала специалното меню за тях. Сватбеното меню ще съдържа, първоначално малко аперативни миниатюри, след което свежа и лека салатка, изискано основно ястие, плато с вкусно следястие и разбира се плодове и десерт, гарнирани с чаша шампанско или вкусен ликьор.

Кое е най-нетипичното събитие, за което са наемали Eurocatering?

Ооо … те са много, ако тръгна да разказвам няма да ни стигнат редовете..
Първо да подчертая Еврокетъринг е фирма с богат опит в областта на кетъринг услугите. Ние организираме събития от всякакъв тип от малкото семейно тържество, до големия корпоративен проект .
Като нестандартни събития бих посочила, организирането на Виенски бал, Октобър Фест за наш клиент, сватба на скалите край морето, кетъринг за концерти на известни звезди и много други.
Всяко едно от тези събития изисква подходяща декорация и костюми, специфични храни и напитки, поднесени с много артистичност от нашия професионален екип, за да пренесем клиента на мястото където е пожелал да бъде.

А най-любопитното ястие, което са поръчвали ваши клиенти?

Ястие с крокодилско месо, което се получи ужасно вкусно.

Кое е събитието, за което мечтаеш да работиш?

За мен всяко събитие е мечта, която заедно с екипа на Еврокетъринг реализираме успешно. Готови сме да сбъднем мечтите на всеки клиент.

Би ли споделила любимата си рецепта?

Да! С най-голямо удоволствие, тя е любима не само на мен, но и на моя син и прекрасния ми съпруг.Pin It

Скариди с перно и див лук

zoya_gaydarova_eurocatering

От sheytanova

Публикувано на : 10/10/2012

    Зоя Гайдарова е управител Eurocatering на една от утвърдените кетъринг …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Мариноваме скаридите с Перното, добавяме пресния босилек и див лук нарязани на дребно и целите скилидките чесън.
    2. Оставяме скаридите за 1-2 часа в хладилника.
    3. След което слагаме скаридите в уок , добавяме зехтина и заливаме с бялото вино .
      Задушаваме скаридите за около 20 мин.
    4. Готовите скариди поднасяме с изстудено бяло вино или розе .

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress