Преди да се роди Михаел нямах нито опит с гледането на деца, нито идея какви пелени да избера за бебо. Затова се доверих на моя позната, която ми препоръча Pampers Premium Care. Влязох в аптеката до нас, видях, че са най-скъпите, които се предлагаха и купих такива.

Използвах ги буквално до миналата седмица, когато от Pufies са видели, че стартирам рубриката за детски рецепти и ми изпратиха да пробвам техните пелени – Pufies Baby Art. Реално погледнато между храненето и пелените има причинно-следствена връзка и затова реших да направя известна крачка в страни от храненето на децата и да ви споделя впечатлението си от новите пелени на Майки. Защото щом четете рецептите за готвене за бебета, следователно най-вероятно се интересувате и от пелени. За мен лично е важно бебчо да е сух, здрав, спокоен. И до момента това е било така. В един момент времето ми започна да се измерва не с броя на отговорени имейли, не с часовете прекарани пред компютъра, в офиса или на брой успешно свършени задачи, а животът между две пелени 🙂 В този смисъл пелените са си важно нещо…

Специфичното при Михаел е, че аз не му слагам никаква козметика за областта около пелените. И 4 дни след като за пръв път използва пелени Pufies – той се чувства комфортно, не се подсича и е сух. Сменям му пелените преди всяко хранене и при нужда. Използвам средно около 6-7 пелени за еднократна употреба на ден – не знам дали е много или малко, но кожата около пелените при Михаел е свежа, здрава и суха. Според мен освен избора на пелени, ключово важно е спазване на отлична хигиена това да се постигне, а не единствено каква козметика се използва.

Ето така прекарахме 2-ри април – международният ден на детската книжка – първият ден с новите пелени!

peleni 3 (1) (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

Едно от нещата, които отличават Pufies от останалите марки е цветният им дизайн. Истината е, че това не ми е било фактор за избора на пелени, но всъщност наистина шарените фигурки радват окото.

пелени-1

 

 

 

 

 

 

Михаел също забеляза картинките и при всяка смяна на пелените, той протяга ръчичка да дръпне по една пелена, за да може да я огледа отблизо. На мен това ми печели по 30 секунди спокойствие, защото когато сменям пеленките преди хранене той най-често е нетърпелив да хапва и като цяло не е от най-спокойните моменти в денонощието. Но разглеждането на пелени отвлича вниманието му от глада.Така че още една точка за Pufies.

пелени-3 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

пуфис_

 

 

 

 

 

 

 

 

И ако трябва да обобщя основните предимства на новите пелени освен дизайна са комфорт за бебо, сигурност и високо качество на използваните материали (без аромати, алергени, латекс, токсини) и последно, но не по значение по-ниска цена от използваните от нас с Михаел пелени до момента. Иначе казано – доволна съм и всички сме щастливи!

LEARN MORE ABOUT PUFIES

17 отговори
 1. sheytanova
  sheytanova says:

  Съжалявам, че сте се разочаровали! 🙁 Моите впечатления са различни. И аз като вас първата половин годинка бях ексклузивно на Памперс, но след като дадох шанс на Пуфис, оставам на тях!

  Отговор
 2. sheytanova
  sheytanova says:

  Хихи ще борим дребосъците и преобуването с пелени 🙂 Поздрави и усмихната събота!

  Отговор
 3. sheytanova
  sheytanova says:

  Здравейте! Права сте, че има негативни коментари, но практиката ми показва, че ние българите много сме по-активни, когато трябва да оплюем нещо, отколкото да хвалим! Ни нищо – обратната връзка винаги е полезна… И точно това ми беше моята идея с тази статия – да покажа моят опит с пелените… Никого не ангажирам с моето мнение! Всеки може да пробва и да прецени за себе си! Благодаря, че се отбихте в блога ми!

  Отговор
 4. sheytanova
  sheytanova says:

  Да, и ние имахме проблем с кърпичките и в момента на ползвам абсолютно никакви – просто марли с топла вода – и готово 🙂

  Отговор
 5. sheytanova
  sheytanova says:

  Интересно! И аз отначало ползвах Памперс, защото бях чела че издържат доста, но след като пробвах Пуфис – останах на тях. Спестява ми доста парички 🙂 И това беше идеята на статията – да споделя този мой опит! Но разбира се всеки сам преценява! Нека да е здрав бебо – това е най-важното! Поздрави!

  Отговор
 6. sheytanova
  sheytanova says:

  Здравейте и ви благодаря, че сте отделили време да пишете! Всеки може да квалифицира статията както иска, но това е моят личен блог и като цяло винаги се стремя да изказвам какво мисля аз… Та от Пуфис се свързаха с мен, подариха ми памперсите, аз останах доволна и реших да споделя. Като цяло блогърите сме ухажвани от много фирми и аз не си позволявам да пиша за някой продукт, ако не ми е харесал. А с Пуфис – определено си допаднахме. Всяка майка иска най-доброто за детето си и вярвам, че вие скоро ще намерите най-добрите пелени за вашето! Поздрави!

  Отговор
 7. sheytanova
  sheytanova says:

  Жалко! 🙁 И моят беше получил преди време, само че от кърпичките! Дано е добре сега!

  Отговор
 8. sheytanova
  sheytanova says:

  Нямам наблюдения, за да мога да сравня преди и сега за съжаление. При нас се оказа, че са добър вариант!

  Отговор
 9. sheytanova
  sheytanova says:

  Дано намерите „вашите“ пелени, с които детето да се чувства добре

  Отговор
 10. sheytanova
  sheytanova says:

  Благодаря за разбирането! Аз не крия, че от Пуфис се свързаха с мен за обратна връзка 🙂 И аз я споделих…

  Отговор
 11. Mi6ok_85
  Mi6ok_85 says:

  Изобщо не сме доволни от тях протекоха много бързо след смяната и на детето не му бяха комфортни.

  Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *