Преди време бях дала една рецепта за унгарски гулаш, но този, който ви предлагам днес е една идея по-различен. В първата рецепта, гулашът се приготвя от джолан, а в този случай от телешки шол. И в двата варианта се получава добре – въпрос на вкус.

Необходими продукти:

750 грама телешки шол

1 червен пипер

1 зелен пипер

2 домата (настъргани_

1 лук

1-2 скилидки чесън

2 с.л. брашно

3 с.л. зехтин

1 кафена чаша бяло вино

1 литър зеленчуков бульон

2-3 с.л. заквасена сметана

шарен пипер

1 дафинов лист

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на хапки, осолява се и се поръсва с черен пипер. Овалва се в брашно и се запържва в сгорещения зехтин. Най-добре е да запържете половината месо, да го извадите и след това да запържите другата половина. След това се връща и първоначално изпърженото месо при другото.

2. Прибавят се към месото нарязаните на ленти зелен и червен пипер, лука, чесъна, дафиновия лист и се разбърква добре.

3. Посолява се още малко.

4.Когато зеленчуците поомекнат се добавя червения пипер и се разбърква, а след това и настърганите домати. Оставя се на котлона за около минута.

5. Добавя се виното и се оставя за 2-3 минути.

6. Прибавя се зеленчуковият бульон и се оставя да къкри около 1,5 часа.

7. Когато месото е готово се разбърква заедно със сметаната.

По желание за повече свежест можете да поръсите с магданоз.

Месо за гулаш можете да намерите във Вашата месарница.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешка яхния (от агнешки врат)

Миди яхния

Яхния от кокошка