Пържените филии са спомен от закуските от моето детство. Баба ми приготвяше изключително бързо пържени филийки и ги наричаше по Шуменски “джи-джи папа”. Аз си го “превеждах” на ум като “красиво хлебче” и си го хапвах с удоволствие. Сега понякога се сещам и приготвям за закуска на моя син. Всъщност освен за закуска пържени филийки могат да се комбинират и да станат и за основно ястие – вижте как в тази рецепта за карета по шуменски върху джиджи папа. Но ето как се приготвят пържени филийки? Знаете ли? Ето как…
Необходими продукти за приготвяне на пържени филии:
100 мл прясно мляко
2 яйца
2 супени пълни лъжици брашно
щипка сол
около 10 филии хляб
олио за пържене
Как се правят пържени филии?
Разбиват се с домакинска тел или миксер яйцата, млякото, брашното и щипката сол. Потапят се филиите от двете страни в панировката и се пържат до порозовяване в сгорещено олио. Може да се оставят за малко върху домакинска хартия. Поднасят се по желание със сирене, мед или любимото сладко.
В блога можете да намерите още идеи за рецепти за закуски. Приятен апетит!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg