Остава по-малко от месец за Коледа и аз ви давам една идея как да си направите коледна къща от меденки. Това е по-лесно от всякога, откакто в LIDL се продава комплект за Коледна медена къщичка. Не е необходимо да печете медени блатове, всичко необходимо е в комплекта на Лидъл за Коледната къща. Единственото, което трябва да добавите е един белтък и 350 грама пудра захар. Евентуално ще ви трябват и няколко клечки за зъби, които да използвате като подпора, когато залепяте отделните стени на къщата и чакате да стегне.

Първото, което трябва да направите е извадете от кутията с Коледната къща на LIDL всички части и разгледайте инструкциите. След това разбийте с миксер белтъка като добавяте постепенно пресятата пудра захар. Трябва да стене изключително лепкава смес, като лепило. Ако ви се вижда, че е прекалено течна – добавете още пудра захар. Не изсипвайте пудрата захар на веднъж, а малко по малко, така ще можете да контролирате гъстотата на „лепилото“ за медената къщичка. Не допускайте да „изтървете“ пудрата захар, защото сместа ще стане на бучки и няма да може да върви добре през поша с накрайника.

Ако нямате пош с тънък накрайник, спокойно можете да вземете една малка торбичка, която се затваря отгоре (от тези, в които по летищата ви карат да си слагате течностите). Изсипвате например 1/2 от „лепилото“ за Коледната медена къща и затваряте. С ръка избутвате сместа към единия ъгъл и с ножичка отрязвате единия край (много малка трябва да е дупката).

kak_se_pravi_posh

След това вземате основата на вашата Коледна къща и аз лично първо залепих задната стена на къщата. След това я закрепих с клечки за зъби, за да съм сигурна, че ще бъде стабилна. меденките за къщата бяха достатъчно меки и клечките за зъби влизат лесно, но ако имате съмнение, че някоя от стените на къщата ви може да се счупи, ако вкарате клечката, може би е добра идея да затоплите съвсем леко меденката в микровълновата фурна, за да омекне).

kak_se_pravi_koledna_kasta

След това залепих страничните стени на къщата като първо сложих от „лепилото на основата на къщата и върху него сложих стената.

Допълнително сложих и лепило по фугите от външната страна и вътрешната на къщата, за да съм сигурна, че ще се получи стабилна. По този начин процедирах за останалите страни. След като 4-те стени на къщата бяха залепени, изчаках около 30 минути преди да залепя покрива. През това време украсявах външните стени на къщата с бонбоните, които също са включени в комплекта.

kasta_ot_medenki

Накрая залепих покрива, комина и доукрасих, като залепих елхата, дядо Коледа и снежния човек. Къщата я подарих на детенцето на едни мои приятели, но първо изчаках 5-6 часа, за да съм сигурна, че е стегнала добре и е стабилна Коледната къща.

Koledna_kasta

Истинско забавление е правенето на Коледна медена къщичка, още по-забавно ще е, ако се включат и деца в приготвянето и украсяването й.

Харесайте страницата ни във фесйбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Коледен десерт – Дядо Коледа сладкишчета

Коледна елха – десерт

Коледни бонбони с бърбън

Коледни сладки

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *