Кой е казал, че за Великден трябва да се приготвят само козунаци? Ето и една рецепта за хрупкави и ароматни какаови сладки с ядки и сушени череши. Тези сладки не са трудни за приготвяне, дори и да сте новобранец в кухнята. Продуктите също лесно можете да ги намерите (включително и сушените череши и есенцията) в Лидл.
За да оформите по-лесно какаовите сладки е добре да оставите тестото за около час в хладилника. Така то ще стегне и след това ще можете да оформите топчета. Като сложите топчетата върху хартията за печене в тавата лесно можете да притиснете топчето и с помощта на нещо по-тежко можете да притиснете (например с дъното на чаша). Така сладките ви ще станат плоски и ще се изпекат равномерно.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Pin ItКакаови сладки с ядки и сушени череши

От 04/13/2014
Публикувано на :Кой е казал, че за Великден трябва да се приготвят само козунаци? Ето и …
Необходими продукти
- 350 грама брашно
- 500 грама захар кафява
- 150 грама масло
- 1 есенция с аромат на масло и ванилия
- 150 грама орехи счукани
- 100 мл прясно мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 30 грама сушени череши нарязани на ситно
Приготвяне
- Маслото се разтопява леко (без да заври) и се разбива със захарта, есенцията и какаото.
- Брашното се пресява, заедно със содата в сух съд. Прибавят се половината смлени орехи и нарязаните на ситно череши.
- Млякото и лимоновия сок се смесват и се прибавят към маслената смес. Разбърква се добре.
- Към сместа се добавя по малко от брашното и се обърква със сладкарска шпатула.
- Сместа се оставя за около час в хладилника да стегне.
- Оформят се топчета.
- Върху хартия за печене се слагат едно по едно топчетата като се притискат с ръка. Отгоре се поръсват натрошени орехи (+ захар по желание). Притискат се с дъното на стъклена чаша.
- Сладките се пекат около 8-10 минути на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Vie ludi li ste? Mlqko I lim.sok!!!
Не, не сме луди 🙂 В другите страни се продава готов батърмилк, а у нас се приготвя като към млякото се добавя бактерия, която съдържа киселина. В случая това е лимоновият сок, който може да се замени например с бял оцет.