Докато се разхождахме из Загреб преди концерта на Роби Уилямс и срещнахме една хърватка, която попитахме за посоката на мястото, до което искахме да стигнем. Тя се оказа изключително любезна и каза да вървим с нея, тя ще би го покаже. Разговорихме се и я разпитахме какво типично можем да опитаме в Хърватия. Тя се усмихна, след като каза инстинктивно пица 🙂 , попита дали сме опитали техните „кебапчета“. Вече бяхме! Спомена за тестено изделия, тип бюрек и с особено голям ентусиазъм ни каза да опитаме „цедевита“ (Cedevita).

Попитах я какво е цедевита, защото не бях чувала и тя каза, че е подобно на лимонада. Спомена, че е разхлаждащо и на мен точно това ми трябваше. На концерта на Роби Уилямс цедевита нямаше, но жегата на следващия ден ми напомни какво ми беше казала хърватката – опитайте цедевита в Хърватия!

Поръчах си в едно заведения на плажа и се оказа, че цедевитата е тип ефервесцентна напитка, както разтворимите витамини, които ги продават и у нас. Останах една идея разочарована, защото си го представях подобна на домашна лимонада, с мед лимони, лед… Нищо де! Знаех вече какво предпочитат да пият младежите в Хърватска. Ако сте в Хърватия и сте изтощени от обиколките на стария град, например, ако решите опитахте цедевита 🙂 За мен лично асоциацията за напитка в Хърватска си остава бирата им – O?ujsko. 🙂

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *